Στις «κόκκινες» περιοχές η Αιτωλοακαρνανία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  ανακοίνωσε στο πλαίσιο του briefing την παράταση του «lockdown» σε όλη τη χώρα μέχρι την 7η Δεκεμβρίου, κάλεσε ιδίως τους Πατρινούς να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα ενόψει του Αγίου Ανδρέα.

  • Η Αχαΐα άλλωστε είναι μία από τις επτά περιοχές της χώρες, που εμφανίζουν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού σε σχέση με τον πληθυσμό τους και όπου συνεπώς το επιδημιολογικό φορτίο αποτελεί πηγή ανησυχίας.

Πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους εμφανίζουν επίσης η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία και η Λέσβος. Υπενθυμίζεται ότι τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποιος θα επισκεφθεί νοσοκομεία της πόλης και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη.

«Ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται», τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης» πρόσθεσε και κατέληξε: «Η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας.

Ο στόχος, παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μία νέα εποχή για τη χώρα μας.»