Στον Antenna Star 103.5 ο Σπύρος Πετρουλάκης για το νέο του βιβλίο «Η Κληρονομιά» (Ηχητικό)

Ο Σπύρος Πετρουλάκης στον Antenna Star 103.5 για το νέο του βιβλίο «Η Κληρονομιά»

  • Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Μαζί στις 12» του Παρασκευά Μάζη φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 15 Δεκεμβρίου 2023 ο συγγραφέας, Σπύρος Πετρουλάκης, με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Η Κληρονομιά» στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του δεν περιορίστηκε μόνο στα όσα διαδραματίζονται στο νέο του αυτό βιβλίο αλλά σχολίασε πως είναι να βλέπει τους χάρτινους ήρωες να παίρνουν σάρκα και οστά κάτι που έχει γίνει ήδη με τον «Σασμό» και το «Ναυάγιο» ενώ πολύ σύντομα θα δούμε να συμβαίνει το ίδιο και με την «Κληρονομιά».

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Πάρις, επιτυχημένος δικηγόρος, ζει ανέφελα με τη γυναίκα του και τις κόρες τους. Εντελώς απρόσμενα όμως ένας παλιός δαίμονας, μια βαριά κληρονομιά, «η κατάρα του ’35», ξυπνάει για να πάρει εκδίκηση. Το ανάθεμα από το παρελθόν απαιτεί τα παλιά χρωστούμενα με τον πιο βαρύ τόκο: τη ζωή της μίας του κόρης. Η ασθένειά της θα τον οδηγήσει στην πιο απρόβλεπτη απόφαση. Έχοντας αντίπαλο τον χρόνο, αναμετριέται με τον πιο επικίνδυνο εχθρό δίχως συμμάχους και καλείται να αποφασίσει ποιο παιδί του θα θυσιάσει. Ο δρόμος που θα πάρει αντιστρατεύεται νόρμες και δεδομένα.

Με φόντο τη σταφιδική εξέγερση του 1935 στην Πελοπόννησο και τις δικαστικές αίθουσες της Αθήνας του σήμερα, δικαστές, ένορκοι και γονείς πρέπει να βγάλουν μια δίκαιη ετυμηγορία για ένα έγκλημα που σχεδιάζεται και εκτελείται με χειρουργική ακρίβεια. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Σε αυτό το δικαστικό θρίλερ οι αναγνώστες καλούνται να διαλέξουν πλευρά, επιστρατεύοντας τη λογική κι όχι την καρδιά.

Εσείς τι θα αποφασίζατε αν βρισκόσασταν στη θέση του Πάρι;

Ποια θα ήταν η ετυμηγορία σας αν ήσασταν στη θέση των δικαστών;

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένα από τα μελλοντικά του βιβλία να έχει αναφορές στο Αγρίνιο αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας μιλώντας για ανθρώπους με μεγάλη ιστορία και αγώνες που θα μπορούσαν μελλοντικά να μεταφερθούν και στη μικρή οθόνη.

Ακούστε, αναλυτικά, όλα όσα δήλωσε στον Antenna Star 103.5: