«Συμμαχία Πολιτών» – Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος: «Μακριά οι εργολάβοι από τα Δημόσια Νοσοκομεία»

Ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αγρινίου «Συμμαχία Πολιτών», Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να μείνουν μακριά οι εργολάβοι από τα Δημόσια Νοσοκομεία.

  • Πιο αναλυτικά:

«Στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Αυγούστου, ανάμεσα σε άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο Αγρινίου, θίξαμε και το ζήτημα των 54 συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα και την φύλαξη του Νοσοκομείου οι οποίοι οδηγούνται στην απόλυση.

Οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να μην ανανεωθούν αλλά να δοθεί η καθαριότητα και φύλαξη σε ιδιώτες εργολάβους.

Γι’ αυτό και η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προχωρήσει ήδη σε ενέργειες για τη διενέργεια διαγωνισμού.

Η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή την απόφαση παραβλέποντας τις τεράστιες υπηρεσίες που έχουν προσφέρει οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη καθαριότητα και τη φύλαξη για την ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της πανδημίας με μεγάλους κινδύνους για τη ζωή τους.

Επιπλέον προχωρά σε μια απόφαση που είναι ζημιογόνα για το δημόσιο καθώς το κόστος των εργολάβων είναι μεγαλύτερο από τη δαπάνη για τις συμβάσεις των εργαζομένων.

Ως Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη είμαστε αντίθετοι με αυτή την απόφαση και στεκόμαστε δίπλα στους εργαζομένους στηρίζοντας τον αγώνα τους.

  • Απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος στην καθαριότητα και τη φύλαξη και να παραμείνουν όλοι στις θέσεις τους.
  • Να προχωρήσει άμεσα η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου στην ακύρωση του διαγωνισμού ανάθεσης των υπηρεσιών σε εργολάβους που οδηγεί στην απόλυση 54 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους στην απόγνωση.
  • Οι επικουρικές υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης πρέπει να παραμείνουν δημόσιες».