Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε διεθνείς Εκθέσεις τουρισμού και αθλητισμού (Photos)

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης των ετήσιων δράσεων τουριστικής προβολής 2023 και της ανάδειξης του brand name της Ολυμπιακής Γης, συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία το διάστημα από 16 έως 19 Μαρτίου 2023, στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Ferien Messe Wien 2023, ITTB Warsaw 2023 και στην αθλητική διεθνή έκθεση Athens Half Marathon 2023.

Οι τουριστικές εκθέσεις Ferien Messe Wien 2023 και ITTB Warsaw 2023 αποτελούν τις κορυφαίες τουριστικές διεθνείς εκθέσεις στην Αυστρία και Πολωνία. Στις εκθέσεις αυτές συμμετέχουν επαγγελματίες και φορείς της αυστριακής, πολωνικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες προς αναζήτηση ιδιαίτερων τουριστικών προορισμών. Οι συμμετοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εστίασαν στην προσέλκυση επισκεπτών και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ιστορίας της, αλλά και των σύγχρονων τουριστικών προϊόντων της.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με αυστριακούς, πολωνικούς και άλλους ξένους φορείς του τουρισμού προκειμένου να κάνουν γνωστή την ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητα της περιοχής μας, τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές, την αίσθηση ασφάλειας που παρέχει, τη φιλοξενία και την τοπική γαστρονομία.

Αντίστοιχα, η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην αθλητική έκθεση Athens Half Marathon 2023 αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία για να αξιοποιηθούν και προβληθούν τα εξειδικευμένα θεματικά τουριστικά προϊόντα της περιοχής και να ευοδωθούν εν δυνάμει συνεργασίες. Στο παραπάνω πλαίσιο, η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εστίασε στην ανάδειξη της τουριστικής της ταυτότητας ως αθλητικού προορισμού που διαθέτει τη δυναμική και τις κατάλληλες υποδομές για προσέλκυση εξειδικευμένου τουριστικού κοινού από την Ελλάδα και το εξωτερικό όλες τις εποχές του χρόνου.

Στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις παραπάνω εκθέσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού,Νίκος Κοροβέσης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Απευθυνόμενοι σε αγορές που ταιριάζουν στη δυναμική της περιοχής μας, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την τάση επισκεψιμότητας στη Δυτική Ελλάδα. Είναι γεγονός πως οι ανάγκες των επισκεπτών έχουν αλλάξει, κάτι που το αντιληφθήκαμε νωρίς και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Ο Τουρισμός εμπειρίας βρίσκεται στο προσκήνιο, σκοπός είναι να αναδείξουμε όλα τα χαρακτηριστικά της Ολυμπιακής Γης, αειφόρο τουρισμό, διασκέδαση, γαστρονομία, μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος. Συνεχίζουμε δυναμικά να προσεγγίζουμε τις αγορές με αυτό το σκεπτικό, κάτι που λειτουργεί». 

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις άνω εκθέσεις εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος,Έφη Γρινού, τα στελέχη  της Διεύθυνσης Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού-Τουρισμού και Απασχόλησης  Ανδρέας ΜατθιόπουλοςΛαυρέντιος Βασιλειάδης και Γεωργία Παπασπύρου, η Ανδριάνα Ζερβού από το  Γραφείο Περιφερειάρχη, Γεωργία Τράπαλη και Ανδρόνικος Αντωνίου από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού.