Συνάντηση του Δημάρχου Αγρινίου με μέλη της Ένωσης Εστίασης (Photos)

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής, Ψυχαγωγίας Αγρινίου με αφορμή τη σημερινή  απεργιακή κινητοποίηση. 

  • Τα μέλη της Ένωσης Σπύρος Πλακιάς και Μιχάλης Ζήσης ενημέρωσαν αναλυτικά τον Δήμαρχο Αγρινίου για τα αιτήματα των επαγγελματιών και τις δράσεις που θα αναλάβουν. Συγκεκριμένα τα αιτήματα της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. είναι:

-Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
-Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
-Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
-Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
-Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
-Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
Μείωση του Φ.Π.Α. στο 6%.
-Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
-Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

«Είναι θέμα επιβίωσης η σημερινή κινητοποίηση για όλους τους επαγγελματίες της εστίασης. Ευχαριστούμε τους πολίτες για την κατανόηση και την Δημοτική Αρχή για τη στήριξη», ανέφερε σχετικά  ο κ. Ζήσης.  

Ο Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τη συμπαράσταση του στην απεργιακή κινητοποίηση: «Είμαστε στο πλευρό των συνδημοτών μας που αγωνίζονται να επιβιώσουν και να διασφαλίσουν ότι θα πορεύονται με αξιοπρέπεια. Η Πολιτεία  πρέπει άμεσα να λάβει μέτρα στήριξης και τόνωσης των επαγγελματιών της εστίασης. Όχι ξανά λουκέτο στην εστίαση και την αγορά. Ας συνειδητοποιήσουμε  ότι το βασικό όπλο απέναντι στον Covid-19 είναι ο εμβολιασμός».