Συνάντηση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου με τον Αναπληρωτή Υπ. Εσωτερικών

Σε άριστο κλίμα και ουσιαστική για το Δήμο ήταν η συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας, 4/10/2021 ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

  • Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προτάσεις που έχει υποβάλλει ο Δήμος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την ανάγκη εγκρίσεων ώστε να προωθηθούν τάχιστα οι μεγάλες παρεμβάσεις.

O Υπουργός διαβεβαίωσε ότι εντός των επομένων ημερών ανακοινώνεται η ένταξη των έργων για την αναβάθμιση του Βιολογικού των Οινιαδών και του Αιτωλικού και στη συνέχεια στο επόμενο διάστημα έπεται η ένταξη της πρότασης μας για την αγροτική οδοποιία.

Άμεσα λοιπόν προχωράει η έγκριση δυο εξαιρετικά σημαντικών έργων που συνιστούν μεγάλη παρέμβαση για τις δημοτικές ενότητες Αιτωλικού και Οινιαδών που δεν είναι άλλη από την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Οινιαδών ταυτόχρονα με την κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού από το Αιτωλικό προς τον Βιολογικό. Με το έργο παίρνει τεράστια ανάσα η Λιμνοθάλασσα το οικοσύστημα και η Δ.Ε. Οινιαδών. 

Καθοριστικής σημασίας είναι επίσης για όλο το Δήμο μας και ιδιαίτερα για τον αγροτικό κόσμο μας το έργο της αγροτικής οδοποιίας.

Στη συνάντηση τέθηκαν και πολλά άλλα θέματα, όπως η ανάγκη στήριξης της Δ.Ε.Υ.Α. Ι.Π. Μεσολογγίου με τον Κώστα Λύρο να τονίζει πως τα προβλήματα που κληρονομήθηκαν πρέπει κάποια στιγμή να πάψουν να ταλανίζουν την λειτουργία της Επιχείρησης.

Ο Κώστας Λύρος ευχαρίστησε τον κ. Πέτσα για το ενδιαφέρον που έδειξε και τις δεσμεύσεις ώστε να δοθούν λύσεις σε θέματα που αποτελούν χρόνια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και δήλωσε σχετικά:

«Εκτιμώ και αναγνωρίζω το ενδιαφέρον και την κατανόηση που ο Υπουργός έδειξε στα θέματα που έθιξα. Βρισκόμαστε εν αναμονή σημαντικών εντάξεων που θα αποτελέσουν το επιστέγασμα μιας τεράστιας προσπάθειας.

Είναι προφανές ότι η επικοινωνία και η συνεργασία μας ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική και αυτό θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό οφείλω δημόσιες ευχαριστίες στον Υπουργό, ο οποίος μάλιστα με χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μου να επισκεφθεί την πόλη μας».