Συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου Κ.Ε.Δ.Ν. με το Δήμαρχο Ναυπακτίας

Βασίλης Γκίζας: «Τα Κ.Δ.Α.Π. αποτελούν βασικό πυλώνα κοινωνικής πολιτικής»

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα προκειμένου να τον ενημερώσει για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Ε.Ε.Τ.Α.Α. για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που αφορά στους ωφελούμενους των Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. 

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος  κ.Μαρία Ζιαμπάρα και τα μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ν. ανέφεραν στον Δήμαρχο ότι κατά τη φετινή χρονιά υπήρξε πολλή μεγάλη ανταπόκριση από τις οικογένειες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν τα παιδιά τους στα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Ναυπακτίας.

Ωστόσο, αποκλείστηκαν πανελλαδικά περισσότερα από 65.000 παιδιά λόγω των περιορισμένων πιστώσεων που διέθεσε το αρμόδιο υπουργείο για το Πρόγραμμα αυτό.

Για τον Δήμο Ναυπακτίας η εκτιμώμενη φετινή μείωση στον αριθμό των ωφελούμενων  ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 35% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά, ενώ πληρούν όλα τα κριτήρια, να αποκλείονται από το Πρόγραμμα στερώντας τους δράσεις δημιουργικής απασχόλησης σε μια εποχή με τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και με περιορισμένες διεξόδους ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια.

Επίσης, πέρα από το οξύ κοινωνικό πρόβλημα, διακυβεύονται θέσεις εργασίας σε επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό  που προσφέρει μέχρι σήμερα τις υπηρεσίες του στις δομές αυτές. 

Το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ν. ζήτησε τη στήριξη του Δήμου και  ο Δήμαρχος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια άσκησης πίεσης στην Κυβέρνηση ώστε να μην αποκλειστεί κανένας από το πρόγραμμα. 

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και όλους τους αρμόδιους ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της αυτοδιοίκησης και του Δήμου μας.

Επεσήμανε ότι τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Ναυπακτίας αποτελούν βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και θα ασκήσει πίεση προς κάθε αρμόδιο φορέα ώστε να μην αποκλειστούν ωφελούμενοι και να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί συνάντηση και με το σωματείο εργαζομένων των Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Ναυπακτίας.