Συνέντευξη του Λάμπρου Δημητρογιάννη στον Antenna Star 103.5 με πολλές ειδήσεις (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Aντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης.

  • Η συνέντευξη ξεκίνησε με την αναφορά του ίδιου του κ. Δημητρογιάννη στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αναφέροντας συγκινημένος για το ξεκίνημα του παιδιού του στο ίδιο σχολείο που πήγαινε και εκείνος 32 χρόνια πριν.

Ύστερα, έγινε αναφορά στην πολύ μεγάλη είδηση που αφορά στην ξενοδοχειακή επένδυση στην Πάλαιρο για την οποία έκανε λεπτομερή αναφορά και μάλιστα τοποθετήθηκε για τον δρόμο και τα προβλήματα αυτού στο δρόμο για το Βαθυαβάλι. 

Φυσικά, από τη συγκεκριμένη συνέντευξη δεν έλλειψε η αναφορά σε ένα ακόμη πολύ σημαντικό θέμα που αφορά την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, το Αγρίνιο, την Πάτρα και την Ηλεία με τον κ. Δημητρογιάννη από πλευράς του να αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν θα αναιρέσω καμία προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Τον Σεπτέμβριο του 2019 αναλάβαμε. Η προετοιμασία για το φυσικό αέριο. Δεκέμβριο του 2019 αντιπροσωπεία της Περιφέρειας είχε συναντηθεί με τον τότε Υπουργό Ενέργειας κ. Χατζηδάκη για να δοθεί επίλυση, καθώς είχαν καθυστερήσει πολύ οι χρονικές διαδικασίες της ωρίμανσης των μελετών και των διαδικασιών. Κάποιοι προσπαθούσαν να επενδύσουν και στην αποτυχία μας. Δεν το βάλαμε κάτω. Πολύ θεωρούσαν ότι δεν θα γίνει το φυσικό αέριο. Εμείς σεβαστήκαμε και τα χρήματα και τα πάντα. Καιρός ήταν να αναδειχθεί η Δυτική Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη. Κάναμε μία πολύ μεγάλη προεργασία και μια πολύ συντονισμένη προσπάθεια με τη Δ.Ε.Δ.Α. και με τον κ. Τσάκα θέλοντας κι εκείνος με τη σειρά του να ολοκληρωθεί. Καταφέραμε και εντάξαμε στον σχεδιασμό τον δεκαετή της Δ.Ε.Δ.Α. την έλευση του αγωγού από τη Κόρινθο έως τον Πύργο. Η Δ.Ε.Δ.Α. αποδέχθηκε τις προτάσεις μας και ενέταξε τον αγωγό.»

Για το θέμα του φυσικού αερίου ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχει όλη η πόλη του Αγρινίου φυσικό αέριο εξηγώντας τεχνικά τι ακριβώς θα γίνει.

Στην ίδια συζήτηση αναφέρθηκε στα μεγάλα ενεργειακά έργα καθώς και στην απομάκρυνση 3.000 τόνων αμιάντου η οποία ολοκληρώνεται προσεχώς. 

Κλείνοντας τη κουβέντα κατέληξε στο εξής: «Στους πρώτους 6 μήνες του 2021, με όλες τις δύσκολες συνθήκες, επιβεβαιώθηκε ξανά η μεγάλη μας προσπάθεια. Με το ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε, με όποιες συνθήκες, να μαχόμαστε τα ζητήματα της καθημερινότητας, να στηρίζουμε ανθρώπους και προσπάθειες!»

Ακούστε, αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του κ. Δημητρογιάννη στον Antenna Star 103.5: