Ριγκατόνι με κρεμώδες πέστο από τον Πέτρο Συρίγο! Μία υπέροχη μακαρονάδα, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά, που θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά
120 γραμμ. μπρόκολο
300 γραμμ. ριγκατόνι
1 χούφτα σπανάκι baby
10 φυλλαράκια βασιλικό ή δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας καρύδια
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ή γραβιέρα
10 σπαράγγια
10 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
50 γραμμ. αρακά (προαιρετικά)
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο
Διαδικασία
Κόβετε σε μπουκετάκια το μπρόκολο και τα βράζετε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζετε τα ζυμαρικά έως 2 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία και τα σουρώνετε. Βάζετε στο μούλτι το μπρόκολο, το σπανάκι, τα μυρωδικά, το σκόρδο, τα καρύδια και τα αλέθετε.
Προσθέτετε ελαιόλαδο και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα σπαράγγια, το μπέικον και τον αρακά. Προσθέτετε το πέστο, αραιώνετε με λίγο νερό και αφήνετε να πάρει βράση. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.
Αλατίζετε, προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένα μυρωδικά, λίγα καρύδια και μπούκοβο.
eleftherostypos.gr
Σχετικά Άρθρα
«Ο Τιμωρός»: Έλλη και Μάρκος έρχονται ανησυχητικά κοντά!
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ιουλία παίρνει τηλέφωνο τον Κουράκο και του μιλάει πολύ σκληρά
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Η Μαρία Γεωργιάδου στο «Buona Mattina»