Η κολοκύθα πέρα από θρεπτική είναι κι εξαιρετικά ευέλικτη. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα σωρό συνταγές. Το γεγονός ότι πλέον σε αρκετά σούπερ μάρκετ τη βρίσκουμε και καθαρισμένη και τεμαχισμένη είναι ένας επιπλέον λόγος να τη χρησιμοποιούμε πιο συχνά. Σ’ αυτήν την περίπτωση, αφού ψηθεί στον φούρνο και μαλακώσει, γίνεται μια πυκνή, κρεμώδης σάλτσα και συνδυάζεται με ζυμαρικά και απάκι.
- Η εν λόγω σάλτσα, με γάλα, σκόρδο, θυμάρι, παρμεζάνα και καπνιστή πάπρικα είναι φοβερά γευστική. Αν περάσετε το κρητικό αλλαντικό, πριν το αναμείξετε με τα υπόλοιπα, από το τηγάνι, ο καπνιστός του χαρακτήρας αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο. Προσθέτετε λίγη ακόμη παρμεζάνα από πάνω και μερικά φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε.
Υλικά
1 συσκευασία ζυμαρικά
1 κιλό κολοκύθα
250 ml γάλα
250 ml νερό
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
250 γρ. απάκι, κομμένο σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
ethnos.gr
Σχετικά Άρθρα
«IQ 160»: Ο Σωκράτης έχει σκοτώσει έναν Προπονητή Πυγμαχίας και αυτοκτονεί
«Η Γη της Ελιάς»: Ο Ανδρέας αναβάλλει το προκαθορισμένο ραντεβού με τους Βρεττάκους
«Το Δίχτυ»: Καθηλωτικό το τρίτο επεισόδιο με θέμα την προσφυγιά και την υιοθεσία