Σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών για μη χορήγηση AstraZeneca στους άνω των 30

Γνωστή έγινε πριν από λίγο, η σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών για μη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους άνω των 30 ετών.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι σύσταση και όχι απαγόρευση να μην εμβολιάζονται με το εν λόγω εμβόλιο. Θα μπορούν να εμβολιάζονται με Pfizer, Moderna και J&J. Τα εμβόλια που έχουν παραγγελθεί και υπάρχουν δεν θα απαγορευτούν ούτε θα αποσυρθούν. Εντούτοις, θα υπάρχει ισχυρή σύσταση η δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο εκτός και αν σημειώθηκε περιστατικό θρόμβωσης.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν βασίζεται στη διαθεσιμότητα των εμβολίων αλλά στο ιικό φορτίο της χώρα που είναι πλέον χαμηλό και βάσει διεθνών προτύπων επιτρέπει την αναπροσαρμογή των ηλικιακών ορίων προς τα πάνω.

Με άλλα λόγια, όσοι έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca και έχουν κάνει την πρώτη δόση, θα μπορούν να αλλάξουν τη δεύτερη με κάποιο άλλο εμβόλιο ωστόσο, σύσταση της επιτροπής εμβολιασμού είναι η δεύτερη δόση να πραγματοποιείται με το εμβόλιο της πρώτης. Τέλος, όπως προαναφέραμε ίδια σύσταση ισχύει και για όσους έχουν κλείσει εμβόλιο AstraZeneca και δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμα την πρώτη δόση.

dikailogitika.gr