Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα ζητήσει ο Μητσοτάκης

Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την είδηση έκανε γνωστή μέσω ανακοίνωσής του ο Χρήστος Ταραντίλης, σε απάντηση προς τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση της πανδημίας. Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη σύγκληση των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με συμμετοχή της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ώστε ανοιχτά κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες, το κάθε κόμμα να καταθέσει τις προτάσεις του. Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί ειλικρίνεια και ρεαλιστικές προτάσεις. Τις περιμένουμε».

Ακόμη, η κυβέρνηση τονίζει ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί εθνικό στοίχημα. «Γι’ αυτό μέχρι σήμερα έχουν γίνει ειδικές συζητήσεις στο Κοινοβούλιο ώστε ο ελληνικός λαός να είναι πλήρως ενημερωμένος για τις θέσεις και τις προτάσεις των κομμάτων» καταλήγει.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ στην πρόταση Τσίπρα για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σε σχόλιό της η Χαριλάου Τρικούπη, για όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε:

«Δεν είναι θέμα συμβουλίου πολιτικών αρχηγών η πανδημία. Ο φυσικός χώρος για αυτή τη συζήτηση είναι η Βουλή και για αυτό, όσο μας αφορά, καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου του Κινήματος Φώφης Γεννηματά, προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα».


star.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr