Τ.Ε. Αιτωλ/νίας Κ.Κ.Ε.: «Μαθήματα …Νατοφροσύνης σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου»

Μαθήματα …Νατοφροσύνης σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μενιδίου Αιτ/νίας;

  • Η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, καταγγέλλει στους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό του νομού, την “εκδρομή” μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μενιδίου, την Τετάρτη 13 Απρίλη στη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ακτίου!

Την ώρα που ο πόλεμος που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μαίνεται, κάποιοι ρίχνουν νερό στο μύλο της ΝΑΤΟφροσύνης και της “σωστής πλευράς της ιστορίας” για τα συμφέροντας της ελληνικής αστικής τάξης, ποτίζοντας με δηλητήριο τα μυαλά μικρών παιδιών.

Κρύβουν, ότι για άλλη μια φορά οι οικονομικοί ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και ιμπεριαλιστικών Οργανισμών για τη διασφάλιση κερδών και τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών έχει μόνο θύματα. Κρύβουν ότι θύματα είναι οι λαοί που καλούνται να πληρώσουν με τη ζωής τους και με ξεριζωμό από τον τόπο τους, τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μία και Ρωσίας από την άλλη, που ευθύνονται συνολικά και για τον τελευταίο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κρύβουν ότι σε αυτούς τους ανταγωνισμούς μεγάλοι είναι οι κίνδυνοι και για το λαό της χώρας μας, που η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ με τη συνδρομή των υπολοίπων αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κα), “χώνει όλο και ποιο βαθιά” στην εμπλοκή των σχεδίων ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, μετατρέποντας τις υποδομές της χώρας σε ορμητήριο τους, παραχωρώντας βάσεις για τις βρώμικες δουλειές τους όπως και αυτή του Ακτίου.

Δεν τους λένε, ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Οι λαοί πρέπει να ζουν ειρηνικά, με σεβασμό της κουλτούρας και του πολιτισμού του καθενός, όπως ειρηνικά ζούσαν για 70 χρόνια και οι λαοί της ΕΣΣΔ, που σήμερα, 30 χρόνια μετά την διάλυσή της και το προσωρινό πισωγύρισμα της ιστορίας με την ανατροπή της προσπάθειας οικοδόμησης σοσιαλισμού, αιματοκυλούνται για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων των χωρών τους.

Κάποιοι, ταυτόχρονα, φαίνεται να ξεχνάνε(;) όχι μόνο αυτή τη μεγάλη αλήθεια αλλά και το ρόλο του ΝΑΤΟ στο αιματοκύλισμα δεκάδων λαών. Πώς να εξηγηθεί το γεγονός της οργάνωσης επίσκεψης  των Μαθητών στη Νατοική βάση του Ακτίου από τους διδάσκοντες του Δημοτικού Σχολείου Μενιδίου; Ποιος ήταν ο ρόλος της βάσης του Ακτίου και των κατασκοπευτικών AWACS στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και στη διάλυσή της; Ποιος είναι ο ρόλος της ακόμα και σήμερα στους ανταγωνισμούς με την Ρωσία; Ποιος ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην καταστροφή της Λιβύης, της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν με τα εκατομμύρια θύματα και πρόσφυγες… Ποιός ο ρόλος του στην εισβολή και κατοχή του 40% του Κυπριακού εδάφους από την Τουρκία ή στις ελληνοτουρκικές διαφορές;

Οι διδάσκοντες  θα έπρεπε να πάρουν πρωτοβουλίες μαζί με τους γονείς ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και να εξηγήσουν σε κάθε μαθητή:

  • γιατί γίνονται οι πόλεμοι;
  • ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;
  • γιατί ενώ δεν υπάρχουν λεφτά για την Παιδεία, υπάρχουν για εξοπλιστικά προγράμματα και αποστολή πολεμικού υλικού από τη χώρα μας στον πόλεμο;
  • Ποιόν εξυπηρετούν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας και πως χρησιμοποιούνται για πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς;
  • Ποιες οι συνέπειες της εμπλοκής της χώρας για το λαό της;

Η πρωτοβουλία αυτού το σοβαρού ατοπήματος ανήκει άραγε στον διευθυντή και τους διδάσκοντες ή προέρχεται από κάπου αλλού; Χωρίς βέβαια να τους απαλλάσσει από την ευθύνη.

«Ένα παιδί μεγαλώνει

Ορκιστείτε να ΄χει το παιδί το ψωμί του και το βιβλίο του

Να μάθει να γράφει σ’ αγαπώ.

Να κρατάει μπράτσο τον ήλιο σ’ ένα ανθισμένο περιβόλι ……»

Γιάννης Ρίτσος

 

ΑΠΟ ΤΗΝ 

ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ