Συστατικά
TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Για τις πατάτες
1 1/2 κιλό πατάτες
1 κ.σ. ρίγανη
75 γρ. ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 σκ. σκόρδο
150 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
Για τα μπιφτέκια
150 γρ. ψωμί
200 γρ. γάλα
1 κρεμμύδι
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ. κιμά χοιρινό
1 σκ. σκόρδο
75 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
1/4 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. δυόσμο
1 αβγό
Για το σερβίρισμα
χωριάτικη σαλάτα
ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Για τις πατάτες
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια κυδωνάτα και τις βάζουμε σε ένα ταψί 30×40 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τις πατάτες και τη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τα μπιφτέκια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί κομμένο σε κομμάτια, το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσει.
Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη μέσα σε μια πετσέτα. Πιέζουμε για να φύγει όλη η υγρασία από το κρεμμύδι και το αφήνουμε στην άκρη. Εναλλακτικά, το ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τους κιμάδες, το κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ψωμί, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένους, το αβγό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στο ταψί με τις πατάτες.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε να ψήνουμε για επιπλέον 25-30 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα και ρίγανη.
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Για τις πατάτες
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια κυδωνάτα και τις βάζουμε σε ένα ταψί 30×40 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τις πατάτες και τη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τα μπιφτέκια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί κομμένο σε κομμάτια, το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσει.
Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη μέσα σε μια πετσέτα. Πιέζουμε για να φύγει όλη η υγρασία από το κρεμμύδι και το αφήνουμε στην άκρη. Εναλλακτικά, το ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τους κιμάδες, το κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ψωμί, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένους, το αβγό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στο ταψί με τις πατάτες.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε να ψήνουμε για επιπλέον 25-30 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα και ρίγανη.
Σχετικά Άρθρα
«17 Κλωστές»: Στον Πειραιά, ο Καστελάνης κάνει έναν νέο φίλο
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Μιχαλιός Βροντάκης είναι στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου
«Famagusta»: Ο Αντρέας κι η Χριστίνα συμβουλεύουν τον Μάικλ