Τα Θεοφάνια εορτάστηκαν με λαμπρότητα και την αρμόζουσα επισημότητα και στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου
Το πρωί της Δευτέρας, 6 Ιανουαρίου 2025, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πομπή αποτελούμενη από την Φιλαρμονική του Δήμου «Χρήστος Καψάλης» Ιερείς, Επισήμους και Πιστούς, κατευθύνθηκε προς το Λιμάνι της πόλης όπου ακολούθησε ο Καθαγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Ακολουθώντας το πατροπαράδοτο έθιμο, πολλοί πιστοί προσπάθησαν να πιάσουν τον Σταυρό βουτώντας στα κρύα νερά της θάλασσας, με τον νεαρό Αναστάσιο Αριστόπουλο να το καταφέρνει και να λαμβάνει την ευλογία του Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνού.
Τα Θεοφάνια εορτάστηκαν παρουσία του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρου Διαμαντόπουλου, του Βουλευτή και Υφυπουργού Εργασίας Κώστα Καραγκούνη, του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Διονύση Βαλτογιάννη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπροσώπους και Μέλη Συλλόγων και Φορέων και πλήθος πιστών.








Διαβάστε επίσης: Βόνιτσα: «Έφυγε» ο Γιώργος Μπελεσιώτης







Σχετικά Άρθρα
Ο Καιρός (24/01): Συννεφιά και ασθενείς βροχοπτώσεις στο Αγρίνιο, έως 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Γεωργία Πρωίμου: Πενθούν σε Αθήνα και Παντάνασσα Αγρινίου – Άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 48 ετών
Νέο τροχαίο στο Αγρίνιο: Όχημα διαλύθηκε πάνω σε δέντρο έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο Νοσοκομείο ο οδηγός