Υλικά
- χωριάτικη ζύμη: 8 φύλλα (1 συσκευασία 850 γρ.)
- λουκάνικα Φρανκφούρτης: 8 κομμένα σε ροδέλες
- πιπεριά Φλωρίνης: 1 κομμένη σε κύβους
- ντομάτα: 1 κομμένη σε κύβους
- κασέρι: 300 γρ. τριμμένο
- μετσοβόνε: 100 γρ.
- φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 ψιλοκομμένα
- σκόρδο: 1-2 σκελίδες, ψιλοκομμένo
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- αυγά:2
- ζωμός λαχανικών: 1/2 φλιτζάνι
- μαϊντανός: ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
Εκτέλεση
- Κόβετε με κουπ πατ κάθε χωριάτικο φύλλο σε 8 δίσκους και τους τοποθετείτε ανά 3 τον έναν πάνω στον άλλο μέσα σε φορμάκια στρογγυλά, ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά, αλείφοντας ανάμεσα με ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο στο μισό ελαιόλαδο και προσθέτετε την πιπεριά, την ντομάτα, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών ζεστό και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
- Χτυπάτε τα αυγά, τα προσθέτετε μαζί με τα τυριά στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια ομοιόμορφα. Μοιράζετε από πάνω τα λουκάνικα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 35’ περίπου.
ethnos.gr
Σχετικά Άρθρα
«Ο Τιμωρός»: Έλλη και Μάρκος έρχονται ανησυχητικά κοντά!
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ιουλία παίρνει τηλέφωνο τον Κουράκο και του μιλάει πολύ σκληρά
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Η Μαρία Γεωργιάδου στο «Buona Mattina»