Ταρτάκια με λουκάνικα, κασέρι και μετσοβόνε

Υλικά

  • χωριάτικη ζύμη: 8 φύλλα (1 συσκευασία 850 γρ.)
  • λουκάνικα Φρανκφούρτης: 8 κομμένα σε ροδέλες
  • πιπεριά Φλωρίνης: 1 κομμένη σε κύβους
  • ντομάτα: 1 κομμένη σε κύβους
  • κασέρι: 300 γρ. τριμμένο
  • μετσοβόνε: 100 γρ.
  • φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 ψιλοκομμένα
  • σκόρδο: 1-2 σκελίδες, ψιλοκομμένo
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • αυγά:2
  • ζωμός λαχανικών: 1/2 φλιτζάνι
  • μαϊντανός: ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε

 

Εκτέλεση

  1. Κόβετε με κουπ πατ κάθε χωριάτικο φύλλο σε 8 δίσκους και τους τοποθετείτε ανά 3 τον έναν πάνω στον άλλο μέσα σε φορμάκια στρογγυλά, ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά, αλείφοντας ανάμεσα με ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο στο μισό ελαιόλαδο και προσθέτετε την πιπεριά, την ντομάτα, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών ζεστό και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
  4. Χτυπάτε τα αυγά, τα προσθέτετε μαζί με τα τυριά στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια ομοιόμορφα. Μοιράζετε από πάνω τα λουκάνικα.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 35’ περίπου.

 

ethnos.gr