Ταρτάκια μαργαρίτες

Συστατικά

TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

αβγά, μεσαία
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
150 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
650 γρ. ζύμη κουρού
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Genera
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα λεμόνια και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα και να αποκτήσει υφή κρέμας.
Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα, και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη κουρού στον πάγκο εργασίας με έναν πλάστη.Με ένα κουπάτ σε σχήμα λουλούδι 8 εκ. κόβουμε τη ζύμη για να δημιουργήσουμε τα λουλούδια.
Τοποθετούμε τα λουλούδια από τη ζύμη σε δύο φόρμες για muffin με 6 θήκες.
Τρυπάμε τη βάση τους με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 30 λεπτά.Αφαιρούμε τα λουλούδια με προσοχή από τις θήκες και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα.
Βγάζουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη γέμιση από το ψυγείο και γεμίζουμε τα λουλούδια.
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
akispetretzikis.com