Τέλεση του Εσπερινού στο εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας στον Μύτικα (Photos)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεκάδες πιστοί σήμερα 22 Αυγούστου το απόγευμα, θα ανέβουν στο εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας στον Μύτικα, όπου θα τελεστεί ο Εσπερινός (07:00 μ.μ.). Η εορτή είναι την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 23 Αυγούστου.

  • Σε υψόμετρο τριακοσίων μέτρων περίπου, βρίσκεται αυτός ο ιδιότυπος ναΐσκος – σπηλιά με τις πολύ ωραίες τοιχογραφίες και την υπέροχη θέα.

Ο ναός είναι κτισμένος σε σπηλιά που βρίσκεται σε δυσπρόσιτη πλαγιά των Ακαρνανικών, βορειοδυτικά του Μύτικα και πάνω από τη παραλιακή τοποθεσία «Βούλκος».

Ευτυχώς υπάρχει σήμανση του μνημείου με πινακίδα τοποθετημένη στον επαρχιακό δρόμο από Πάλαιρο προς το Μύτικα. Το τελικό κομμάτι της διαδρομής ο επισκέπτης πρέπει να το διανύσει με τα πόδια. Με πολλή δυσκολία φτάνει κανείς ως την είσοδο που βρίσκεται ανατολικά του βουνού.

Βέβαια για τους λάτρες της πεζοπορίας η διαδρομή είναι αξιόλογη και η όμορφη θέα ανταμοίβει τον επισκέπτη για τη κούραση της ανάβασης.

Στους βυζαντινούς χρόνους πρέπει να αποτέλεσε ασκηταριό. Μέρος του ανοίγματος της εισόδου κλείστηκε με τη κατασκευή κόγχης για τον προσανατολισμό του ιερού.

mytikaspress.gr