Θ. Σαρδέλης: «Τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές» (Ηχητικό)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον «Antenna Star Radio FM 103.5» και στον Φώτη Μπερίκο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάσης Σαρδέλης, είπε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι ήδη έτοιμο και στη θέση του καθώς έχει ολοκληρωθεί ένα σύνολο υπηρεσιακών μεταβολών όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

  • Συγκεκριμένα ο κ. Σαρδέλης ανέφερε:

«Στο Νομό μας για πρώτη φορά έχουν διορισθεί 57 νεοδιόριστοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής και έχουν τοποθετηθεί συνολικά 120 αναπληρωτές ειδικής αγωγής και γενικής παιδείας. Με τους διορισμούς αυτούς έχει καλυφθεί το 70% των αναγκών μας σε κενά. Υπάρχουν ακόμη κενά σε 2 βασικές ειδικότητες που προκύπτουν από άδειες προσωπικού αποσπάσεις ή άλλες υπηρεσιακές μεταβολές».

«Σε ένα σύνολο 88 σχολικών μονάδων και 1450 ενεργών καθηγητών, η πρώτη φάση αυτών των διορισμών μας βοηθά στο δύσκολο και πολυδιάστατο έργο μας».

Ο κύριος Σαρδέλης είπε ότι τα βιβλία έχουν ήδη διανεμηθεί στα σχολεία, οι απολυμάνσεις συνεχίζονται κανονικά, ενώ άρχισαν σήμερα να διανέμονται μάσκες και αντισηπτικά.

Στο κρίσιμο ερώτημα για το αν οι μαθητές θα μπαίνουν τελικά στην τάξη χωρίς μάσκα, ο κ. Σαρδέλης είπε ότι θα ακολουθηθεί μια συμβουλευτική διαδικασία για τους μαθητές – αρνητές της μάσκας. «Ο μαθητής θα μπει στην τάξη, θα ενημερωθεί και θα καταλάβει ότι η μάσκα είναι ασπίδα για την υγεία μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Σαρδέλης κάλεσε τους γονείς και να ενημερώσουν τα παιδιά τους με ειλικρίνεια για την προστασία που παρέχει η μάσκα, λαμβάνοντας υπόψη και την ηλικία τους,  και κατέληξε: «Νομίζω ότι δε θα υπάρχουν γονείς – αρνητές στις μάσκες. Όλοι μαζί, γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να πολεμήσουμε τη μόλυνση που προκαλεί ο ιός και όχι τη μάσκα».