«Ο φαρμακοποιός βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους πολίτες» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.
- Αναφέρθηκε στη διαδικασία που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για τη διάθεση rapid test ανίχνευσης τεστ αντιγόνου Covid-19 στους πολίτες από τα φαρμακεία.
«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Απριλίου θα διατεθούν από τα φαρμακεία δωρεάν στους πολίτες rapid test ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 τα οποία θα πραγματοποιούν οι πολίτες μόνοι τους χωρίς την παρουσία επιστήμονα υγείας.
Θα είναι απλά τεστ ρινικά ή σιέλου και θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες χρήσης.
Ο κάθε πολίτης με το ΑΜΚΑ του θα μπορεί να προμηθευτεί 4 τεστ το μήνα.
Με τα μαζικά τεστ ο στόχος είναι η πρόληψη της μετάδοσης και η ταχεία ιχνηλάτηση προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η επιστροφή στην κανονικότητα.
Οι φαρμακοποιοί και πάλι βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και στηρίζουμε δράσεις που είναι προς όφελος της κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.







Σχετικά Άρθρα
Μητρόπολη Αγρινίου: Άνδρας που είχε πιει κινητοποίησε Αστυνομία και ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.
Stoiximan SL1 Play Outs – 8η Αγωνιστική: Ο Παναιτωλικός σώθηκε και μαθηματικά με γκολ στις καθυστερήσεις!
Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου: Σε κλίμα συγκίνησης τίμησε τη μνήμη του πρώην Προέδρου της, Νίκου Γράψα