Θέρμο: Ο Κωνσταντίνος Μαραγιάννης για την απώλεια του Απόστολου Αντωνόπουλου

Θέρμο: Στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου το τελευταίο «αντίο» στον Απόστολο Αντωνόπουλο

  • Στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία του 62χρονου συνταξιούχου δασκάλου Αποστόλη Αντωνόπουλο. Ο εκλιπών νικήθηκε από τη δύσκολη «μάχη» που έδινε βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους και παλιούς συναδέλφους.

Τη σορό θα συνοδεύσουν στην Εκκλησία η σύζυγος, τα τέκνα, τα αδέλφια και λοιποί συγγενείς.

Τη δική του αναφορά για αυτή την πρόωρη απώλεια έκανε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Κωνσταντίνος Μαραγιάννης:

«Ένας πραγματικός φίλος, ένας συνάδελφος, ένας σύντροφος με αρχές, αξίες και ανιδιοτέλεια, έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ο δάσκαλος Απόστολος Αντωνόπουλος έδωσε ηρωικά τη «μάχη» με την ανίατη αρρώστια και νικήθηκε.

Πραγματικά, μεγάλη απώλεια για την οικογένειά του, τους συγγενείς του, τα δικά του πρόσωπα για την ίδια την κοινωνία που ως ενεργός πολίτης υπηρέτησε.

Άνθρωπος με κοινωνικά, πολιτιστικά και πολιτικά ενδιαφέροντα υπηρέτησε την εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την τελευταία του θητεία στην Ευρώπη την υπηρέτησε επάξια και δημιουργικά, ως Ακόλουθος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες και μέλος, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, των Education Working Group, Culture Working Group και Sport Working Group.

Είχε έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στον τόπο μας και στο Δήμο Θέρμου και με συνεχείς παρεμβάσεις και αρθρογραφία ,πρότεινε δημιουργικές λύσεις για διάφορα ζητήματα που είχαν σχέση με την ανάπτυξη και την προοπτική του τύπου μας.

Στις τελευταίες συναντήσεις που είχα μαζί του, πέρσι τέτοιες μέρες, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για την ενεργό συμμετοχή στο κοινά, τόσο στα τοπικά όσο και στα γενικά.

Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να υλοποιήσει όλα αυτά τα δημιουργικά σχέδια που είχε και να αξιοποιήσει την εμπειρία που απέκτησε από τη θητεία του στην Ευρώπη.

Για εμάς τους φίλους και συντρόφους του, θα παραμείνει ζωντανή η μνήμη του αγαπητού μας φίλου Αποστόλη. Παρακαταθήκη για τη γυναίκα του και τα παιδιά του, οι αξίες στις οποίες πίστεψε και υπηρέτησε.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στη συζύγό του Κατερίνα, στα παιδιά του τη Λήδα και τη Δάφνη και σε όλους τους συγγενείς του και τα δικά του πρόσωπα.

Καλό δρόμο στο αιώνιο Ταξίδι αγαπημένε μας φίλε!»