Σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου, γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, όπως ορίζεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.
- Συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του σύγχρονου Μουσείου στο ΘΕΡΜΟ, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Αιτωλικής Συμπολιτείας.
Η προβολή του, η συνέχιση των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο, η επανεκκίνηση του πολιτισμού μετά την πανδημία είναι υπόθεση όλων μας.
«Έχουμε την δύναμη να το πετύχουμε μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις, αλλά και διεκδίκησης της κατασκευής των συνδετήριων οδικών αξόνων που θα φέρουν επισκέπτες στον τόπο μας, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, την ιστορία μας, το περιβάλλον ως πρωταρχικό μέλημα μας», αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας.

























Σχετικά Άρθρα
Κυκλοφοριακό χάος στη Ναύπακτο: Ι.Χ. έκλεισε ολόκληρη την πόλη για πάνω από μιάμιση ώρα
Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου: Η Εξόδιος Ακολουθία της Μακαριστής Καθηγουμένης Γερόντισσας Μακρίνας
Βασίλειος Λέρης: Το Αγρίνιο πενθεί για την απώλειά του, πατέρας δύο παιδιών