Θέρμο: To ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Μητροπολίτη Κοσμά

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 

του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θέρμου

για την Εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου, μετά το άγγελμα της Εκδημίας του Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κυρού ΚΟΣΜΑ, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 15.00 και, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου κ. Κωνσταντάρα Σπυρίδωνα,

ομόφωνα  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την εκδημία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, ο οποίος μάς άφησε ως παρακαταθήκη το παράδειγμά του της φιλαγιότητας και της σεμνότητας.

Να κηρυχθεί ως ημέρα πένθους για τον Δήμο Θέρμου η ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του και να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου κατά την ημέρα αυτή σε ένδειξη πένθους, τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του, καθώς και λόγω του ότι η γη του Δήμου Θέρμου θα είναι αυτή όπου θα αναπαυθεί ο σεπτός Ποιμενάρχης, αφού, σύμφωνα με εκφρασθείσα σχετική επιθυμία του, η ταφή του θα γίνει στην Ιερά Μονή της Μυρτιάς.

Να παραστεί ο Δήμαρχος στην Αρχιερατική Εξόδιο Ακολουθία.

Να εκφραστούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην Εκκλησία της Ελλάδας, στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στους οικείους του.

Να αποδοθεί το παρόν Ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Να αναρτηθεί το παρόν Ψήφισμα στην Ιστοσελίδα του Δήμου Θέρμου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΟΥ

 

Κωνσταντάρας Σπυρίδων

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΡΜΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Κωστακόπουλος Νικόλαος