Τι άλλο, για να προσέξουμε περισσότερο;

Αυτό που κανένας μας δεν ήθελε να συμβεί έχει γίνει. Δεν είναι όπως το Μάρτιο που κλειστήκαμε μέσα στα σπίτια μας και αφήσαμε τον κορωνοϊό να κυκλοφορεί μόνος του μακριά από δω, μακριά από τη γειτονιά μας, μακριά από την πόλη μας, μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους.

  • Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Γύρω μας χάνονται άνθρωποι. Τόσο κοντά μας, τόσο μακριά μας, μέσα στην προσωπική του απομόνωση ο καθένας μας. Αυτός και η οικογένεια του, αυτός και η ζωή του. Και όλοι να παίρνουμε τη ζωή μας αλλιώς… Έτσι όπως μας την επιβάλλουν οι αποφάσεις των λοιμωξιολόγων και της πολιτικής προστασίας. Με συμμορφώσεις ηθελημένες η μη.

Χθες στην κηδεία ενός ανθρώπου που έδεσε το όνομά του με ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης (της πόλης που βλέπουμε κι αυτής που δε βλέπουμε), το φέρετρο δεν ήταν μόνο κλειστό, για όσα έχουμε συνηθίσει να κάνουμε, όταν θέλουμε να αποχαιρετίσουμε έναν νεκρό, ήταν και κλεισμένο με σελοφάν. Και οι άνθρωποι που τον κουβάλησαν στην πλάτη τους, δεν ήταν όπως τους ξέραμε παλιά: με τα μαύρα τους κουστούμια και τα σοβαρά πρόσωπα… Ήταν ντυμένοι σαν αστροναύτες.

Τι άλλο δηλαδή, για να προσέξουμε περισσότερο.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr