Τι πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του 2020

Φορολογικές υποχρεώσεις: ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος πληρώνονται ως το τέλος του 2020

Η6η δόση του φόρου εισοδήματος, η 4η δόση του ΕΝΦΙΑ και ο ΦΠΑ για το μήνα Νοέμβριο (ακόμα και για τις κλειστές – πληττόμενες λόγω πανδημίας επιχειρήσεις) είναι οι υποχρεώσεις που πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι και το τέλος του 2020. Σημειώνεται ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, το χρονοδιάγραμμα άλλαξε για πολλές πληρωμές, όπως για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας της νέας χρονιάς που πήρε παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου. 

Οι παραπάνω φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν έως την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, οι πληρωμές δεν σταματούν εκεί για τους φορολογούμενους, καθώς – όσοι βέβαια έχουν την σχετική υποχρέωση – πρέπει να καταθέσουν ή να στείλουν με email ή με courier στη αρμόδια Εφορία τις χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις για ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που καταβλήθηκαν το 2019, για αναδρομικά που δεν δηλώθηκαν στην ώρα τους, για τη μείωση έως και 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος που δεν είδαν φέτος παρά τη μείωση τζίρου που έχουν υποστεί λόγω πανδημίας του κορονοϊού.

120 δόσεις: Τελευταία ευκαιρία για επανένταξη στη ρύθμιση

Μόλις πέντε 24ωρα έχουν απομείνει προκειμένου να επανενταχθούν στις 100 – 120 δόσεις προς την Εφορία και τα Ταμεία χιλιάδες ασφαλισμένοι που έχασαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Συγκεκριμένα όσοι πλήττονται από την πανδημία και έχασαν τις 100 και 120 δόσεις έχουν την ευκαιρία να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις τους μέχρι το τέλος του μήνα καταβάλλοντας τη δόση Δεκεμβρίου.

Για την Εφορία, έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση όσοι έχασαν τις 120 δόσεις από το Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο του 2020. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ειδική πλατφόρμα «MyBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, προκειμένου να κάνουν ηλεκτρονικά την αίτηση επανένταξης και στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλουν τη δόση έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Εάν δεν πληρώσουν μέχρι τη συγκεκριμένη προθεσμία, η αίτησή τους θεωρείται άκυρη. Για να πληρώσουν τη δόση Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό σε «Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής» είτε μέσω web banking είτε μέσω τράπεζας.

ethnos.gr