Συστατικά
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 1/2 κ.σ. μαγιά ξηρή, χωρίς γλουτένη
- 400 γρ. γάλα, χλιαρό
- 300 γρ. νερό, χλιαρό
- 450 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- βούτυρο
- σιρόπι αγαύης
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τη μαγιά, το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ανακατεύουμε με το φτερό και προσθέτουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα με την μαγιά. Χτυπάμε για 6-8 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας στο τηγάνι έτσι ώστε να σχηματιστούν μικρές τηγανίτες.
- Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας γυρνάμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
- Σερβίρουμε ζεστά με ένα μικρό κύβο βούτυρο και σιρόπι αγαύης.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«IQ 160»: Ο Σωκράτης έχει σκοτώσει έναν Προπονητή Πυγμαχίας και αυτοκτονεί
«Η Γη της Ελιάς»: Ο Ανδρέας αναβάλλει το προκαθορισμένο ραντεβού με τους Βρεττάκους
«Το Δίχτυ»: Καθηλωτικό το τρίτο επεισόδιο με θέμα την προσφυγιά και την υιοθεσία