Ίσως είναι το τελευταίο επεισόδιο σε ένα σήριαλ, που πλέον δεν συγκινεί, …ούτε και ευνοεί κανέναν!
- Ολιγοήμερη αναβολή πήρε το προγραμματισμένο για τις 28 Μαρτίου, με νέα αναβαθμισμένη, επταμελή –αντί πενταμελή σύνθεση- συζήτηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της νέας προσφυγή φορέων της Μεσσηνίας ενάντια στην πρόσφατη απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά, η οποία και κάλυψε τα τεχνικού χαρακτήρα κενά της προηγούμενης απόφασης Αποστόλου, προχωρώντας στην εκ νέου καταχώρηση της ονομασίας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATA» στο μητρώο ποικιλιών ως συνωνύμου της ποικιλίας ελιάς «ΚΑΛΑΜΩΝ/KALAMON».
Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη απόφαση ακυρώθηκε απ’ το ΣτΕ επειδή δεν υπήρχε η προβλεπόμενη από το άρθρο 6 του ν. 1564/1985 γνωμοδότηση της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής Πολλαπλασιαστικού Υλικού, η οποία πλέον υπάρχει!
Σε κάθε περίπτωση και ασχέτως με το ποια θα είναι η τελική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η υπόθεση αυτή θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό, ώστε με καθαρούς όρους να μπορέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και κυρίως το ελληνικό κράτος να κάνουν το σχεδιασμό τους για ένα από τα κύρια εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας, που δικαίως έχει χαρακτηριστεί «εμβληματικό».
Υπενθυμίζουμε ότι η παραγωγή έτοιμου προς κατανάλωση προϊόντος από ελαιόκαρπο της ποικιλίας Κάλαμων/Καλαμάτα σε μια κανονική χρονιά παραγωγής ανέρχεται, κατά μέσο όρο, σε περίπου 60 με 65.000 τον., με σχεδόν 2 – 3.000 τον. να προέρχονται από την περιοχή της Καλαμάτας, ενώ οι υπόλοιπες ποσότητες προέρχονται από την Αιτωλοακαρνανία κυρίως και δευτερευόντως από Λακωνία και Φθιώτιδα.
Σχετικά Άρθρα
Μεσολόγγι: Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος για τη Black Friday 2024
Βασίλης Σπανούλης: «Μονεγάσκος» και επίσημα, πρεμιέρα στο Ο.Α.Κ.Α. την 29η Νοεμβρίου
SL1 – Παναιτωλικός: Ο Γιώργος Λιάβας φεύγει με μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2025;