Από το Αγρίνιο στην Ιταλία η καρδιά του μικρού Γιωργάκη

Η αντίστροφη μέτρηση στη σύντομη ζωή του μικρού παιδιού ξεκίνησε στο Αγρίνιο και ολοκληρώθηκε στην Πάτρα…

  • Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Ένα αγοράκι 2,5 ετών από το Αγρίνιο, έμεινε εγκεφαλικά νεκρό όταν παίζοντας με τις αδελφές του κατάπιε ένα φασόλι, που του έφραξε τον αεραγωγό. Το αγγελούδι υπέστη ανακοπή, οι γιατροί τον επανέφεραν αλλά χθες ο μικρός Γιώργος κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός. Οι γονείς του, που όλες αυτές τις μέρες βρίσκονταν δίπλα του, πήραν την απόφαση να δωρίσουν ζωτικά όργανα του αδικοχαμένου αγοριού τους, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Στην Ιταλία πιθανότατα θα μεταμοσχευθεί η καρδιά του 2,5 ετών Γιώργου από το Αγρίνιο ο οποίος νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρός στη Μ.Ε.Θ. Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο. Ο μικρός υπέστη απόφραξη αεραγωγού από φασόλι και οι γονείς του, οι οποίοι έχουν άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά (κορίτσια), πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να χαρίσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Όπως δηλώνει στο thebest.gr ο Ανδρέας Ηλιάδης Διευθυντής της Μ.Ε.Θ. Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, «βρισκόμαστε σε αναμονή, με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων να συντονίζει τη διαδικασία για την αποδοχή των οργάνων. Εμείς είμαστε έτοιμοι, η ομάδα και τα χειρουργεία. Ο μικρός Γιώργος είναι στα μηχανήματα και έχει γίνει μια πρώτη επικοινωνία και αποδοχή για τη μεταμόσχευση της καρδιάς του στην Ιταλία, με το Νοσοκομείο Bambino Gesù».

Ο κ. Ηλιάδης εξηγεί για το γεγονός ότι θα γίνει μεταμόσχευση οργάνων στο εξωτερικό, ότι τέτοιες περιπτώσεις δωρεάς οργάνων σε τέτοια μικρή ηλικία είναι σπάνιες τόσο σε ό,τι αφορά τους δότες όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τους λήπτες. Εντός της ημέρας αναμένονται νεότερα ενώ ο κ. Ηλιάδης έχει ήδη υπογραμμίσει τη σημασία της απόφασης των γονιών του μικρού για τη δωρεά των οργάνων λέγοντας «υποκλινόμαστε στο μεγαλείο τους».

Το συμβάν με το παιδί συνέβη την Τσικνοπέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου. Αρχικά το αγοράκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και να αφαιρέσουν το φασόλι από τον αεραγωγό του. Το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

newsit.gr