Το απόγευμα στο Επιμελητήριο Αιτ/νίας εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου αφιερωμένη στην Πρωτομαγιά

Εργατική Πρωτομαγιά 2022: «Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε…» – Ελπίδα η Πάλη των Λαών | Κυριακή, 1η Μάη – Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, στις 10 το πρωί στην Πλατεία Δημοκρατίας.

  • Τιμούμε τους αγώνες  της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών  στο δρόμο της απελευθέρωσης  από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε  γερά το νήμα που διαπερνά  και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της  Καισαριανής το 1944 και  κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα- σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

Σήμερα στη σκιά  ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς πάνω  στους  αιματοβαμμένους  δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, τη λυσσασμένη  επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή  και τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα  να οργανώνονται στα συνδικάτα  και να αγωνίζονται, να απεργούν, τα μηνύματα της εργατικής  πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα  ότι «ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ληστών. Καμιά συμμετοχή στο νέο σφαγείο.

Οι ιμπεριαλιστές σκορπούν τη δυστυχία  και δολοφονούν  για μια ακόμα φορά τους λαούς για  τα κέρδη τους. Η δολοφονική  εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.  Όσες και όποιες  προφάσεις  και αν βρίσκουν κάθε φορά, γνωρίζουμε  πως η αλήθεια που οδηγεί  σε νέες πολεμικές επεμβάσεις, είναι ο έλεγχος  των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, ο αδυσώπητος  ανταγωνισμός των Η.Π.Α., ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και Ρωσίας.  Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί διέξοδο των επιχειρηματικών ομίλων.

Η σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και οι προηγούμενες, έχουν εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικεί  συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών του πετρελαίου και της ενέργειας.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν  στρατόπεδο για τα συμφέροντα  των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών  των βιομηχάνων όπλων. Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας μας για:

Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο  με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. -Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος  για τα σχέδια των μακελάρηδων. – Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές  στρατιωτικές βάσεις στη χώρα. 

Δε δεχόμαστε  νέες αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει  μεγάλο τίμημα , με μειώσεις  μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με σκληρή φορολογία, με ευθύνη  όλων των Κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν πρέπει να πληρώσει με νέες περιπέτειες τα  κέρδη τους.

Οι αυξήσεις ψίχουλα που νομοθετεί η Κυβέρνησης της Ν.Δ. συνεχίζοντας να ακυρώνει τις συλλογικές  διαπραγματεύσεις, δε λύνουν το μεγάλο πρόβλημα των αυξήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, το ρεύμα, το νερό και των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα. Πάνω από 400.000 εργαζόμενοι  έχουν μηνιαίο  μισθό  κάτω από 500 ευρώ. Τα part time και οι ελαστικές μορφές  εργασίας θερίζουν. Τη στιγμή που ο λαός  στενάζει να πληρώσει τη Δ.Ε.Η., το φυσικό αέριο και το ψωμί,  είναι  πρόκληση  τα 4 δις  που δίνει η χώρα  για τη συμμετοχή της στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες.

Η Κυβέρνηση δυναμώνει την κρατική καταστολή βγάζοντας παράνομη τη μια απεργία  μετά την άλλη για να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις. Με κριτήριο τα κέρδη  η εντατικοποίηση  στους χώρους δουλειάς, με ατέλειωτα ωράρια, με δουλειά- λάστιχο, με τις «ευλογίες» όλων των κυβερνήσεων.

Εργαζόμενε, -η μην έχεις καμιά εμπιστοσύνη  σε αυτούς που λένε «κάνε υπομονή» μέχρι να ξανάρθει η ανάπτυξη. Σε όσους  θυσιάζουν τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου για «εθνικούς στόχους»  όπως έγινε με τα μνημόνια. Μην ακούς τα παρακαλετά των εργατοπατέρων  σε ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, για κοινωνικούς διαλόγους.  Όλα έχουν τον ίδιο παρανομαστή: Να ξεπλυθεί  η πολιτική  που θέλει τον εργάτη να πληρώνει διπλά και τρίδιπλα τα κέρδη του κεφαλαίου.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για: 

Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης  της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία  για την αύξηση  του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825 €  κατώτερο  μεικτό μισθό. Αυξήσεις  στους μισθούς  πάνω από το ύψος του πληθωρισμού. Κατάργηση  όλων  των φόρων στο ρεύμα  και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη , στην ενέργεια, στα καύσιμα., διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

Οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά  ότι δεν υπάρχουν σωτήρες  για τον εργαζόμενο λαό! Θα πρέπει να πάρουμε εμείς  την υπόθεση στα χέρια μας, έξω από κάθε ιμπεριαλιστκή ένωση, για να τραβήξουμε  το δικό μας δρόμο ανάπτυξης  που θα έχει ω μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση  των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για το μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης  των εργατών και των καταπιεσμένων  από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες.

Παρασκευή 29 Απρίλη  ώρα 7 μ.μ. εκδήλωση αφιερωμένη στην Πρωτομαγιά στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο.

Όλοι  στην απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.Α στις  10 το πρωί  στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.