Το Δημ. Συμβούλιο Αγρινίου με ψήφισμά του στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου που πραγματοποιήθηκε στις 12/04/2021 το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.

 «Με βάση την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νίας, που απαιτεί να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στέκεται στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά της και ζητάει να παρθεί πίσω η δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών που συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φτωχών αγροτών σε όλη τη χώρα το Φλεβάρη του 2019, που για μια ακόμα φορά βγήκαν αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας την επιβίωσή τους, το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να παραμένουν στα χωριά τους, να καλλιεργούν τη γη. Για να μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι, οι οικογένειες και τα παιδιά τους μια ανθρώπινη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε.

Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά τους, που το έχουμε κατακτήσει με τους αγώνες τους διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.»