Το Καρέλι της Ναυπακτίας (Video – Photos)

Πριν από 15 χρόνια με κάλεσε στην περιοχή Δοσούλας Θέρμου ο Δημήτρης Βαλαώρας για να αναδείξει ένα πρόβλημα που υπήρχε στην περιοχή και είχε σχέση με το πέρασμα του ποταμού Ευήνου.

  • Κατ’ αρχή ο Δημήτρης τότε ήταν νιόπαντρος και επέλεξε να μείνει στη περιοχή ασχολούμενος με την αγροτοκτηνοτροφία. Την ίδια επιλογή έκαναν άλλα 10 νεαρά άτομα δίνοντας ζωή στο πανέμορφο αυτό τόπο.

Στη περιοχή αυτή το ποτάμι έχει αρκετό πλάτος και η διέλευση από την μία όχθη στην άλλη γίνονταν και γίνεται μέσω μιας κρεμαστής γέφυρας. Η γέφυρα αυτή, που αποτελούσε την μοναδική πρόσβαση ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, είχε φθαρεί και έπρεπε να συντηρηθεί. Οι φωνές και τα αιτήματα σε αυτές τις περιπτώσεις δεν εισακούονται και χρειάζεται η παρέμβαση του τύπου για την ανάδειξη και την επίλυσή τους.

Έτσι γνώρισα την περιοχή, που είναι πανέμορφη, έμαθα και για το τοξοτό γεφύρι της Αρτοτίβας που επισκέφθηκα για πρώτη φορά…

Στα κατοπινά χρόνια επί δημαρχίας του Γιάννη Μπουλέ η ανατολική πλευρά του Ευήνου στο σημείο αυτό, περιοχή Κάτω Κάμπου, αξιοποιήθηκε με την δημιουργία ενός πάρκου, που πραγματοποιούνταν πολιτιστικές εκδηλώσεις τα καλοκαίρια, και την δημιουργία ενός καρελιού παράλληλα με την γέφυρα για το πέρασμα του ποταμού.

Τα τελευταία χρόνια ο αεικίνητος Δημήτρης Βαλαώρας, παράλληλα με τις αγροτοτουριστικές του ασχολίες, στη δυτική όχθη του Ευήνου δημιούργησε ένα υπέροχο χώρο αναψυχής και εστίασης που τον ονόμασε «ΚΑΡΕΛΙ». Η πρόσβαση εκεί, σε ένα περιβάλλον υπέροχο, είναι εύκολη μέσω Θέρμου και Αβαρίκου.

Ο Δημήτρης πασχίζει με κάθε τρόπο για την περαιτέρω βελτίωση της πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή, που περιλαμβάνει και το γεφύρι της Αρτοτίβας, με συνεχείς παραστάσεις στις δυσκίνητες αρμόδιες υπηρεσίες που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι αγροτουρισμός δεν γίνεται μόνο με λόγια και ημερίδες. Χρειάζονται έργα ουσιαστικά και πάνω από όλα άτομα σαν τον Βαλαώρα με θέληση, εργατικότητα και τσαγανό.

Κείμενο – Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιάννης Γιαννακόπουλος