Απογευματινές ώρες της Πέμπτης 08/07/2021 στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, στελέχη του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου εντόπισαν 3 ποντισμένους βολκούς (νταούλια) συνολικού μήκους είκοσι (20) μέτρων,στην περιοχή Πόρος Αιτωλικού και προχώρησαν στην περισυλλογή και κατάσχεση των παράνομων αλιευτικών εργαλείων.
- Τα εν λόγω αλιευτικά εργαλεία των οποίων η χρήση απαγορεύεται σε όλη την Επικράτεια, πρόκειται να καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά παράνομης αλιείας εντός της λιμνοθάλασσας, η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου εφιστά την προσοχή των αλιευτικών συλλόγων της περιοχής, ενημερώνοντας κατάλληλα τα μέλη τους σχετικά με την καταστροφή που επιφέρει στο οικοσύστημα η χρήση παράνομων αλιευτικών εργαλείων. Οι έλεγχοι τη θερινή περίοδο θα εντατικοποιηθούν.
Σχετικά Άρθρα
Αγρίνιο: Ο νεαρός Άκης Καραχρήστος έχασε τη ζωή του στον Κόμβο Μεγάλης Χώρας
Τραγωδία στο Αγρίνιο: Κλινικά νεκρή η 17χρονη, αδερφή του 21χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο
Αγρίνιο: Συνελήφθη ο 37χρονος για το θανατηφόρο τροχαίο στον Κόμβο της Μεγάλης Χώρας