Για μας είπε τίποτα ή δεν;

Εγώ θα το γράψω κατά λέξη αυτό που είπε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε το πρωί μαζί με τους άλλους ΥΠΕάρχες, με τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και σεις θα αποφασίσετε, αν και κατά πόσο θεωρείτε τον Πρωθυπουργό της χώρας πλήρως ενημερωμένο γι΄αυτό που ζούμε όλοι μας σε αυτή την περιοχή, αυτή την περίοδο. Να σημειώσω μόνο ότι δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ούτε εσείς τα ξέρετε όλα, ούτε απ΄ότι αντιλαμβάνομαια και ο κ. Καρβέλης. Μάλλον όλοι ξέρουμε αυτά που μπορούμε να ξέρουμε.

Όπως αναφέρει λοιπόν το «Ενημερωτικό σημείωμα για την τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών» που έστειλε σήμερα το απόγευμα η «Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού – Γραφείο Τύπου» στους δημοσιογράφους, ο κ. Ιωάννης Καρβέλης ανέφερε στον Πρωθυπουργό ότι:

«παρά τις έκτακτες συνθήκες που συνεπάγεται η πανδημία κανένας ασθενής δεν μένει χωρίς τη φροντίδα του ΕΣΥ. Σημείωσε ότι στην 6η ΥΠΕ έχουν αναπτυχθεί 529 απλές κλίνες COVID και 55 κλίνες ΜΕΘ για COVID ενώ διαρκώς προστίθενται νέες κλίνες ΜΕΘ ειδικά για COVID. O κ. Καρβέλης ανέφερε ότι το σύνολο των κλινών ΜΕΘ στην 6ης ΥΠΕ τον Ιούλιο του 2019 ήταν 65 ενώ σήμερα έχουμε φτάσει στις 129.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε βελτίωση της κατάστασης στα Ιωάννινα, σημειώνοντας ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μπορεί πλέον να εξυπηρετεί και ασθενείς που προέρχονται και από περιοχές όπως τα Γρεβενά, η Νάουσα και η Κοζάνη. Στην 6η ΥΠΕ έχουν ενισχυθεί επίσης το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο, καθώς και τα νοσοκομεία του Πύργου και της Καλαμάτας. Ο κ. Καρβέλης είπε επίσης ότι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου έχουν αναπτυχθεί έξι κλίνες ΜΕΘ (όταν προ της πανδημίας δεν υπήρχε καμία). Στην Κέρκυρα έχουν προστεθεί δύο κλίνες ΜΕΘ (σύνολο οκτώ) ενώ έχουν προστεθεί και τρεις κλίνες ειδικά για COVID».

Αυτά είπε, σύμφωνα με το Πρωθυπουργικό γραφείο.

Για το νοσοκομείο Αγρινίου είπε τίποτα ή δεν;

Μήπως δεν είναι κι αυτό… νοσοκομείο αναφοράς;

Κι αν είπε, γιατί δεν μας το είπε η «Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού – Γραφείο Τύπου», για να γνωρίζουμε κι εμείς, τι ξέρει ο Πρωθυπουργός της χώρας για το νοσοκομείο μας;

Καληνύχτα σας


Έγραψε ο Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr