Το παράλληλο σύμπαν του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Και το παράλληλο σύστημα υποβολής Δηλώσεων που προσπαθεί να στήσει.

  • Η επιχειρούμενη προσπάθεια της διοίκησης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. να επαναφέρει απ’ το παράθυρο τον με κρότο εκπεσόντα φορέα συντονισμού, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα πέσει στο κενό.

Και τούτο διότι αυτή η προσπάθεια δημιουργίας ενός παράλληλου συστήματος στην υποστήριξη της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, όσο και αν στολιστεί με περισπούδαστες εκφράσεις περί «διαλειτουργικότητας», «διεπαφής» και άλλων τινών, δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα κακέκτυπο των παράλληλων νομισμάτων που κάποιοι επιχείρησαν ή και ακόμη οραματίζονται να εφαρμόσουν, πρακτικές, βεβαίως, απολύτως ασύμβατες τόσο με την κεντρική πολιτική που έχει υιοθετήσει η χώρα όσο και με την κοινή λογική.

Πρακτικές που όλοι γνωρίζουν ότι όχι μόνο κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλύσουν, αλλά, αντίθετα, θα οδηγήσουν σε αδιέξοδα και σε επικίνδυνες ατραπούς.

Ποια η ανάγκη για των «τρίτων εφαρμογών»; Και γιατί η διοίκηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. δείχνει τόση αγωνία και με κάθε τρόπο επιχειρεί ένα πισωγύρισμα, υιοθετώντας αχρείαστες υπηρεσίες και υπονομεύοντας τη μεγάλη κατάκτηση του gov.gr και της απαλλαγής των Κ.Υ.Δ., κατ’ επέκταση και των εκατοντάδων χιλιάδων παραγωγών της χώρας, απ’ τα εξίσου αχρείαστα κόστη που επέβαλε ο πρώην φορέας συντονισμού;

Το «κενό» της υπηρεσιακής κυβέρνησης αποτελεί προφανώς ιδανικό πεδίο δράσης για την επιβολή (απ’ το παράθυρο πάντα) επιλογών που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τη μεγάλη τομή που ξεκίνησε η χώρα πέρυσι και που συνεχίζεται με την ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λύσεων.

Αυτό, όμως, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αποτελέσει το άλλοθι.

Η Διοίκηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καλόν είναι να ασχοληθεί με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις πληρωμές των αγροτών και με τα πραγματικά ζητήματα, αντί να υποδύεται ρόλο αλλότριο προς τους καταστατικούς σκοπούς του Οργανισμού.

Και σοφόν είναι να αποφεύγει τους άκρως επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς και τα παιδαριώδη λάθη, όπως αυτό της δημοσιοποίησης του API σε openAPI YAML format, χωρίς καμία πιστοποίηση, χωρίς συμβάσεις εχεμύθειας και χωρίς να έχουν προβλεφθεί οι στοιχειώδης, έστω, διαδικασίες και τα πρότυπα που σε ανάλογες περιπτώσεις ακολουθούν οι φορείς σε όλο τον κόσμο.

⇒ Αντιλαμβάνεται, άραγε, η διοίκηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση μιας κυβερνοεπίθεσης;

⇒ Έχει επίγνωση σε τι κινδύνους εκθέτει τα 2,5 δισ. ευρώ της Κ.Α.Π. και τους παραγωγούς της χώρας;

Πού τις βρήκε αυτές τις διάτρητες διαδικασίες και με ποια άνεση χειρίζεται τόσο ανεύθυνα ζητήματα που ξεπερνούν και αυτή ακόμη τη λογική των απευθείας αναθέσεων;

e-ea.gr