Το πιο αφράτο και γευστικό κέικ βανίλιας

ΥΛΙΚΑ:

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα. σπορεέλαιο
  • Μισή κούπα γάλα εβαπορέ,
  • Μισή κούπα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 500 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να ασπρίσουν
  2. Ρίχνουμε το σπορέλαιο,το γάλα,το χυμό!!
  3. Τέλος σιγά σιγάτο αλεύρι και την βανίλια
  4. Τοποθετούμε το μίγμα σε καλά λαδωμένη αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 50 λεπτά

Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα αλλα 5 λεπτά !Το βγάζουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 15 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει

ΓΛΑΣΣΟ:
Λιώνουμε 400 γραμμαρια νιφάδες σοκολάτας λευκής σε μπεν μαρι και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Το κατεβάζουμε το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και το ρίχνουμε πάνω στο κέικ

Συνεχίζουμε: Λιώνουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την τοποθετούμε σε σακουλάκι το κόβουμε στην γωνία και κάνουμε γραμμές πάνω στην λευκή!

Καλή επιτυχία!!!!