ΥΛΙΚΑ:
- 5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα. σπορεέλαιο
- Μισή κούπα γάλα εβαπορέ,
- Μισή κούπα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 500 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να ασπρίσουν
- Ρίχνουμε το σπορέλαιο,το γάλα,το χυμό!!
- Τέλος σιγά σιγάτο αλεύρι και την βανίλια
- Τοποθετούμε το μίγμα σε καλά λαδωμένη αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 50 λεπτά
Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα αλλα 5 λεπτά !Το βγάζουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 15 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει
ΓΛΑΣΣΟ:
Λιώνουμε 400 γραμμαρια νιφάδες σοκολάτας λευκής σε μπεν μαρι και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Το κατεβάζουμε το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και το ρίχνουμε πάνω στο κέικ
Συνεχίζουμε: Λιώνουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την τοποθετούμε σε σακουλάκι το κόβουμε στην γωνία και κάνουμε γραμμές πάνω στην λευκή!
Καλή επιτυχία!!!!
Σχετικά Άρθρα
Ο Παν. Μάργαρης στον Antenna Star: «Επιστρέφω στο Αγρίνιο μετά από μερικούς μήνες» (Ηχητικό)
Ο Χρ. Θηβαίος στον Antenna Star: Έχουμε δώσει όμορφες παραστάσεις στο υπέροχο Αγρίνιο (Ηχητικό)
Η Χριστίνα Μπαλάσκα στον Antenna Star 103.5 για το 37ο Συνέδριο Ο.Κ.Λ.Ε. (Ηχητικό)