Μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται το Νοσοκομείο Αγρινίου καθώς καλείται να εξυπηρετήσει επείγοντα περιστατικά από τρία νοσήματα, ένα κοκτέιλ κορωνοϊού και των δύο ιώσεων γρίπης τύπου Α’ ή τύπου Β’.
- Σύμφωνα, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μιχαήλ Σερασκέρη διανύουμε το πιο κρίσιμο Σαββατοκύριακο του τελευταίου 12μήνου.
Συγκεκριμένα: «Έχουμε υπερβεί κατά 20% τις κλίνες της Παθολογικής Κλινικής από 50 που είναι κανονικά τις έχουμε κάνει 60 και μπορεί να υπερβούμε κι αυτά τα νούμερα, οπότε έχουμε δεσμεύσει και άδειες κλίνες άλλων κλινικών. Έχουμε εκατοντάδες επισκέψεις κάθε μέρα στα επείγοντα και αρκετές εισαγωγές καινούργιες.
Όπως καταλαβαίνετε έχουμε το λεγόμενο μποτιλιάρισμα. Αντέχουμε ακόμα αλλά οπωσδήποτε είναι υπερβολικός ο φόρτος εργασίας».
Ο κ. Σερασκέρης, μιλώντας στο Antenna-Star.gr, σημειώνει ότι το Νοσοκομείο δέχεται μεγάλο αριθμό περιστατικών καθημερινά που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάνουν τα 200 και παρά το γεγονός πως στο Νοσοκομείο υπηρετούν περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι, το κοκτέιλ των νοσημάτων δημιουργεί μεγάλη πίεση.
«Λόγω των διατάξεων της Covid-19 και των προσλήψεων που έχουν γίνει συνολικά στο Νοσοκομείο Αγρινίου υπηρετούν περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων και οι Διοικητικοί μέσα. Είναι ιστορικό-ρεκόρ αυτό. Δεν παύει όμως κάποιες ειδικότητες όπως π.χ. Παθολόγοι, Πνευμονολόγοι να υποφέρουν, μιας και όλο το βάρος εστιάζεται σε αυτούς. Το 70% στο Νοσοκομείο είναι τα Παθολογικά περιστατικά.
Είναι υπερβολικά τα περιστατικά. Δεν τα προλαβαίνουμε. Υπάρχουν 13 ειδικευόμενοι, δύο πνευμονολόγοι, έχουμε δηλαδή στους δεκαπέντε Γιατρούς, παρ’ όλα αυτά κι αυτοί μοιάζουν πολύ λίγοι όταν έχεις απ’ έξω 150 – 200 ασθενείς να περιμένουν και περιμένουν όλοι την ίδια ώρα.
Kαι εδώ δεν μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των Γιατρών παρά μόνο των Νοσηλευτών τους οποίους μπορούμε να μετακινήσουμε από άλλα τμήματα που δεν έχουν τόση δουλειά», συνεχίζει ο κ. Σερασκέρης.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου ζητά τη συνεργασία και την υπομονή των πολιτών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν να εμφανίζονται 200 άτομα στην πρωινή βάρδια και να θέλουν να εξυπηρετηθούν σε πέντε λεπτά το καθένα. Θα το θέλαμε αλλά είναι αδύνατον. Δεν έχουμε καν τους χώρους παρ’ όλο που είναι ένα τεράστιο Νοσοκομείο υπερκαλύπτει τις ανάγκες του Νομού, έχει αχανείς χώρους σε σχέση με τις ανάγκες. Παρ’ όλα αυτά είναι ώρες που μοιάζει μικρό λόγω των εξάρσεων που υπάρχουν αυτές τις μέρες. Είναι οι αριθμοί πολλοί υπερβολικοί που δεχόμαστε», καταλήγει.
Ρεπορτάζ: Παρασκευάς Μάζης
Σχετικά Άρθρα
Super League 1: Ο Φώτης Πολυχρόνης στο Α.Ε.Κ. – Παναιτωλικός
Super League 1: Με κόσμο το Α.Ε.Κ. – Παναιτωλικός
SL1 – Παναιτωλικός: Το «ευχαριστώ» της Π.Α.Ε. στον Πέδρο Σίλβα Τορεχόν