Το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Αιτωλοακαρνανίας διεκδικεί αύξηση στις συντάξεις

Συνεδρίασε την Τρίτη 09-11-2021 στο Αγρίνιο, στο Εργατικό Κέντρο, με διευρυμένη σύνθεση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Αιτωλ/νίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής, οι Διοικούσες επιτροπές των Παραρτημάτων από την Αμφιλοχία, το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Ι.Κ.Α, συνάδελφος Δήμος Κουμπούρης.

  • Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Σωματείου, συνάδελφος Γιώργος Δημητρουλής , αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου που, παρά το γεγονός ότι έγιναν σε συνθήκες πανδημίας, ψήφισαν εκατόν δυο συνάδελφοι παραπάνω από τι προηγούμενες. Στα δύο χρόνια πανδημίας που πέρασαν μείναμε όρθιοι ενημερώνοντας τους συνταξιούχους και συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος. Το Σωματείο θα συνεχίσει στον αγωνιστικό δρόμο διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις, 13η και 14η σύνταξη και το ΕΚΑΣ, δημόσιο σύστημα ασφάλισης και υγείας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., συνάδελφος Δήμος Κουμπούρης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να δυναμώσει το συνταξιουχικό κίνημα, για να αντιμετωπίσει τους ταξικούς του αντιπάλους. Σταθερά ξηλώνουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίησή του.

Ήδη ψηφίστηκε η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη , προχωρώντας σε αγωνιστικό πρόγραμμα περιφερειακών συσκέψεων και συγκεντρώσεων κατά νομό.

Μετά τις τοποθετήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου αλλά και των προσκεκλημένων, το Συμβούλιο αποφάσισε τα παρακάτω:

  • Να συμμετέχει στη μέρα δράσης των φορέων του νομού για την υγεία το Σάββατο 13 Νοέμβρη ώρα 11:00 π.μ. στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και στα Κέντρα Υγείας Αμφιλοχίας και Ναυπάκτου.
  • Να πάρει μέρος στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο, που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου την Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021 ώρα 7:00 μ.μ. στο Αγρίνιο στην κεντρική πλατεία και στις συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος στο νομό.
  • Να συνδιοργανώσει με τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά Σωματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του Νομού και σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες μας περιφερειακή σύσκεψη ενημέρωσης στο Αγρίνιο, στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Συμμετέχοντας στο Πανελλαδικό πρόγραμμα συγκεντρώσεων κατά νομό, να οργανώσουμε από κοινού με τα άλλα συνταξιουχικά Σωματεία, συγκέντρωση διαμαρτυρίας – διεκδίκησης στο Αγρίνιο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη με κύριο αίτημα την καταβολή της 13ης σύνταξης τα Χριστούγεννα.

Κλιμακώνοντας τις δράσεις μας για την υγεία, να πάρουμε μέρος στη διαμαρτυρία που οργανώνεται από τους φορείς της περιοχής στην
6η Υ.ΠΕ. στην Πάτρα στα μέσα Δεκέμβρη.

Το σωματείο καλεί τα μέλη του και τους συνταξιούχους της Αιτωλ/νίας να στηρίξουν το παραπάνω αγωνιστικό πρόγραμμα. Να παλέψουν ενωτικά διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις, δημόσιο σύστημα ασφάλισης και υγείας και ότι μας έχει αφαιρεθεί.