Τόκιο 2020: Δείτε ζωντανά την Τελετή Έναρξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με την πραγματοποίηση στις 14:00 ώρα Κύπρου και Ελλάδας, της Τελετής Έναρξης των Αγώνων της Πανδημίας, όπως πολύ εύστοχα έχουν χαρακτηρισθεί.

  • Με καθυστέρηση ενός έτους εξαιτίας της πανδημίας, με αυξημένη ανησυχία για την εξάπλωση του Covid-19, τις αντιδράσεις των Ιαπώνων για αναβολή τους, τις αντικρουόμενες αποφάσεις για την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες των Σταδίων και την αποχώρηση της Γουινέας από τους Αγώνες, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει σήμερα στο Νέο εθνικό Στάδιο του Τόκιο, υπενθυμίζοντας την ουσία της Ολυμπιάδας, που είναι η επικράτηση της ελπίδας και της ειρήνης.

Δείτε ΕΔΩ ζωντανά την Τελετή Έναρξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων

Η αποστολή της Ελλάδας, θα εμφανιστεί πρώτη στο Στάδιο, έχοντας σημαιοφόρους τους Ολυμπιονίκες Άννα Κορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια.

Η παρέλαση των αποστολών θα μειωθεί επειδή οι αντιπροσωπείες θα φτάσουν στη σκηνή με λιγότερο αριθμό ατόμων, ειδικά όσο αφορά τους συνοδούς. Η εμφάνιση θα γίνει με βάση τα ονόματα των χωρών στην ιαπωνική γλώσσα.Στις εξέδρες του Σταδίου για την τελετή θα βρίσκονται μόλις 950 με 1000 VIP καλεσμένους .

Το Νέο Εθνικό Στάδιο, χτισμένο στον ίδιο χώρο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε για τους αγώνες του 1964, είναι έτοιμο για ένα Ολυμπιακό βάπτισμα που δεν θα είναι εύκολο.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή με ανακοίνωση ενημερώνει σχετικά με την αντικατάσταση του σημαιοφόρου Παύλου Κοντίδη από τον Μίλαν Τραΐκοβιτς, εάν παραστεί ανάγκη.

Με πληροφορίες από Euronews