Τον δρόμο της υλοποίησης ένα ακόμη σημαντικό έργο για το Αγρίνιο (Photos)

Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει ένα ακόμη σημαντικό έργο για το Αγρίνιο.

  • Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε για την «Επανάχρηση Δημοτικού Περιπτέρου Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου ως Πολυχώρο Πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής» προϋπολογισμού 3.500.000,00 €.

«Είναι σπουδαίο να βλέπουμε το συνολικό σχέδιο μας για το Παπαστράτειο Πάρκο να προχωρά! Υπογράψαμε τη σύμβαση και ξεκινάμε την ανακατασκευή ενός κτιρίου που συνδέεται με δυνατές μνήμες.

Ένα κτίριο που αποτελεί τοπόσημο με ξεχωριστό κοινωνικό, ιστορικό, πολιτιστικό ενδιαφέρον και έχει συμβάλει στη δημιουργία της ταυτότητας του Αγρινίου.

Θα γίνει ένα σύγχρονο κτίριο, ενεργειακά αυτόνομο που θα το χαίρονται όλοι οι Αγρινιώτες. Σε λίγες μέρες θα γίνει και τυπικά η διαδικασία της διοικητικής παραλαβής του πάρκου.

Είναι καθήκον όλων μας, πέρα από τη φύλαξη, η προστασία και η φροντίδα του χώρου. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για την ανάπλαση και πρέπει να το χαιρόμαστε όλοι», δήλωσε ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Το κτίριο μετά την ανακατασκευή και την επανάχρησή του θα καλύπτει ακόμη περισσότερες ανάγκες.

Οι νέες χρήσεις που θα διαμορφωθούν είναι:

α) χώρος συνάθροισης κοινού, πολυχώρος (συνεδριάσεις, προβολές ταινιών, θεατρικά, πολιτιστικά δρώμενα) θα λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

β) Χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ενηλίκων με ποικίλες δραστηριότητες που θα έχουν σχέση με την οικολογία σε σχέση με τον υπαίθριο χώρο του Πάρκου, χώρος καλλιτεχνικών, και υπαίθριων δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του Δήμου και λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο.

γ) Χώρος καφετέριας-αναψυκτηρίου θα λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δύο άλλων χρήσεων.