Τουρλίδα: Ένα γραφικό και ειδυλλιακό τοπίο

Η παραλία της Τουρλίδας με τη χρυσαφένια άμμο, απλώνεται σε μήκος πέντε χιλιομέτρων, προσφέροντας ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης σε όσους αγαπούν τα αβαθή νερά.

Τριγύρω θα δείτε τις γαϊτες, τις παραδοσιακές βάρκες που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι το ψάρεμα στη λιμνοθάλασσα, να λικνίζονται στα ήσυχα νερά.

Οι πελάδες, τα ξύλινα πλωτά σπιτάκια των ψαράδων, κάνουν το τοπίο ειδυλλιακό. Τις ώρες που ο ήλιος αρχίζει να δύει, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αμέτρητες φωτογραφικές λήψεις.

Η παραλία Τουρλίδα (ή αλλιώς Τούρλη) είναι ξεκάθαρα μια από τις πιο ξεχωριστές που θα συναντήσετε ποτέ.

Βρίσκεται κοντά στο Μεσολόγγι, στο σημείο που η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου ενώνεται με το Ιόνιο πέλαγος και αυτό δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό. Πρόκειται για περιοχή με μεγάλο αλιευτικό ενδιαφέρον, ρηχό βυθό, ήρεμα νερά και πολλά πανέμορφα πτηνά όπως φλαμίνγκο που θα συντροφεύουν τη βουτιά σας.

Η παραλία είναι οργανωμένη πάνω σε μια λωρίδα γης που ενώνεται οδικώς με την ενδοχώρα, ενώ τοπικές λιχουδιές είναι το χέλι και το αυγοτάραχο, τα οποία θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε σε όλες τις ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής.

Πρόσβαση: μέσω ασφαλτόδρομου.

Έδαφος: αμμώδες.

Photo Credits: Κλαίρη Μουσταφέλου

travel.gr