Τουρλού κατσαρόλας, υλικά και εκτέλεση

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γραμ. φέτα κομμένη σε καρέ ή χοντρά τρίμματα

Εκτέλεση

  • Για το τουρλού κατσαρόλας, πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ
  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2΄.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2΄- 3΄.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη νερού).
  • Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σκεπάζουμε 5΄ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού λαχανικών με τραγανό φρέσκο ψωμί.
  • Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.

argiro.gr