Υλικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ
- 2 κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα καρέ
- 2 μέτριες ντομάτες
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα καρέ
- 1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γραμ. φέτα κομμένη σε καρέ ή χοντρά τρίμματα
Εκτέλεση
- Για το τουρλού κατσαρόλας, πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2΄.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2΄- 3΄.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη νερού).
- Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε 5΄ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού λαχανικών με τραγανό φρέσκο ψωμί.
- Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.
argiro.gr
Σχετικά Άρθρα
«17 Κλωστές»: Στον Πειραιά, ο Καστελάνης κάνει έναν νέο φίλο
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Μιχαλιός Βροντάκης είναι στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου
«Famagusta»: Ο Αντρέας κι η Χριστίνα συμβουλεύουν τον Μάικλ