Υλικά
- 8 φύλλα χωριάτικα έτοιμα ή σπιτικά
- 400 γρ. φέτα
- 100 γρ. τυρί ρεγκάτο ή κεφαλογραβιέρα
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 4 αυγά
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τρίβετε τη φέτα και το ρεγκάτο σε ένα μπολ και προσθέτετε τα αυγά, το γιαούρτι, τον άνηθο, το μαϊντανό και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε καλά. Κόβετε τα χωριάτικα φύλλα σε δύο τμήματα και κατόπιν κάθε τμήμα σε 3 κομμάτια (στο πλάτος).
- Τοποθετείτε σε κάθε κομμάτι φύλλου από ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση και το διπλώνετε σε σχήμα ορθογωνίου. Πιέζετε με πιρούνι τις άκρες έτσι ώστε να γίνουν επίπεδες.
- Ζεσταίνετε το καλαμποκέλαιο και πριν κάψει τηγανίζετε τις τυρομπουκιές μέχρι να φουσκώσουν. Συνεχίζετε το τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε ζεστές.
ethnos.gr
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Ο Πατέρας Νικόλαος έμαθε για την εγκυμοσύνη της Χλόης
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Οι ένοικοι του «Buona Mattina» διαγωνίζονται για ένα διαφημιστικό!
«Grand Hotel»: Χαραλάμπης και Θεώνη συνειδητοποιούν το τέλος του έρωτά τους