Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Τραγανά τυροπιτάκια τρίγωνα με φύλλο κρούστας, τυρί και σαλάμι. Φτιάξτε μπόλικα γιατί εξαφανίζονται. Γίνονται μικρά ή μεγάλα τρίγωνα τυροπιτάκια. Ψήστε να ροδοκοκκινίσουν για μεγαλύτερη απόλαυση.

 

Υλικά Συνταγής

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 350 γραµ. τυρί κρέμα
  • 6 λεπτές φέτες σαλάμι ψιλοκομμένες
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

Για τα τραγανά τρίγωνα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας, ανοίγουμε το φύλλο κρούστας στον πάγκο.

Κόβουμε λωρίδες φύλλου κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Μπορείτε να κάνετε μικρά ή μεγάλα τυροπιτάκια. Γύρω στα 7 εκατοστά η κάθε λωρίδα είναι ιδανικά.

Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το ψιλοκομμένο σαλάμι και τα ανακατεύουμε.

Απλώνουμε στον πάγκο μια λωρίδα φύλλου και το λαδώνουμε ελαφρυά με ένα πινέλο κατά μήκος.

Ακουμπάμε 1 κ.γλ. γέμιση στην κάτω γωνία. Τυλίγουμε τα τρίγωνα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας. Όμοια τα φτιάχνουμε όλα.

Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.

Λαδώνουνε με πινέλο τα τρίγωνα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C στον αέρα, για περίπου 25΄ μέχρι να ροδίσουν.

Μυστικά για τραγανά τυροπιτάκια

-Όση ώρα τυλίγουμε τυροπιτάκια, διατηρούμε το υπόλοιπο φύλλο σκεπασμένο με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί.

-Μπορείτε να καταψύξετε τα τυροπιτάκια αφού τα τυλίξετε, αρκεί το φύλλο κρούστας που θα χρησιμοποιήσετε να είναι φρέσκο φύλλο ψυγείου και όχι κατάψυξης.

-Παγωμένα όπως είναι τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

-Στη γέμιση μπορείτε να βάλετε κλασική γέμιση για τυροπιτάκια, δλδ τρίματα φέτας με αυγό και πιπέρι. Η μπορείτε να τα γεμίστε με ό,τι σας αρέσει.

-Γίνονται και στο τηγάνι βουτώντας τα σε καυτό λάδι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.

Αν σας άρεσε ο συνδυασμός του τυριού με το σαλάμι, δοκιμάστε τα νόστιμα μπουρεκάκια με σαλάμι και τυρί, είμαι σίγουρη πως θα τα λατρέψετε!

 

argiro.gr