Τζανάκης: «Ο ιός δεν θα χαριστεί σε κανένα μας»

Η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα είναι τέτοια που ο Νίκος Τζανάκης πιστεύει ότι το 1/3 των ανεμβολίαστων θα μολυνθεί από τον ιό.

  • «Ο ιός δεν θα χαριστεί σε κανένα μας», τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και εκτίμησε πως σε αυτό το κύμα το 1/3 των ανεμβολίαστων θα μολυνθεί.

«Από τη στιγμή που έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα και εφόσον δεν θα υπάρχουν πια στελέχη της Άλφα, όλοι θα συναντηθούμε με τον ιό το επόμενο εξάμηνο. Το θέμα είναι το πώς θα μας βρει ο ιός», ανέφερε και προσέθεσε: «Αν μας βρει ανεμβολίαστους θα καθορίσει εκείνος τον τρόπο που θα αποκτήσουμε φυσική ανοσία. Δηλαδή, θα την αποκτήσουμε επώδυνα με διασωλήνωση ή με λίγα συμπτώματα και ήπια; Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ξέρουν ότι θα συναντηθούν με τον ιό κάποια στιγμή»

Τέλος, είπε πως «αν ο εμβολιαστικός ρυθμός είναι πολύ καλός και ξεπεράσουμε το 70-75% του ενήλικα πληθυσμού μαζί με τους εφήβους, απομένει μια μικρή δεξαμενή κόσμου, γύρω στο 1,5-2 εκατ. που θα είναι ανεμβολίαστος. Ο εμβολιασμός είναι που αποτρέπει τις νοσηλείες».

Δείτε το βίντεο εδώ

ieidiseis.gr