Β. Καρδακάς στον Antenna Star: «Χωρίς προβλήματα η διαδικασία Απογραφής στην Αιτ/νία»

Για την πορεία της Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, μίλησε ο Προϊστάμενος της Στατιστικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλης Καρδακάς στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

  • Ο κ. Καρδακάς είπε ότι η διαδικασία της Απογραφής διενεργείται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Μέχρι σήμερα, στο Νομό μας έχει ήδη αυτό-απογραφεί το 20% των πολιτών, ποσοστό αρκετά ικανοποιητικό, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Στη διαδικασία απογραφής συμμετέχουν 800 απογραφείς.

Ο κ. Καρδακάς τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά ανησυχία στους πολίτες της περιοχής μας αν δεν έχουν λάβει ακόμα στην οικία τους τον προσωπικό κωδικό για την Απογραφή, καθώς αναμένεται να δωθεί παράταση στην τελική ημερομηνία αυτο-απογραφής, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 26 Νοεμβρίου 2021.

Εξάλλου, όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Τέλος ο κ. Καρδακάς υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της Απογραφής για το Νομό μας, καθώς συμβάλλει να καθοριστούν εκατοντάδες δείκτες και να ληφθούν αποφάσεις σε κάθε επίπεδο, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ελληνική Πολιτεία μέχρι την Ε.Ε .και όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Προϊστάμενου της Στατιστικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλη Καρδακά στον Antenna Star 103.5: