Ο Β. Παπαθανάσης στο Antenna-Star.gr: Αυξημένη κατά 30% η τιμή στα αμνοερίφια στο Αγρίνιο (Photos)

Αυξημένη κατά 30% θα δουν φέτος οι καταναλωτές την τιμή στα αμνοερίφια σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κρεοπωλών Αγρινίου Βασίλη Παπαθανάση ο οποίος μίλησε σήμερα (Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου) στα διαδικτυακά μέσα της «Agrinio365» Μedia Group, Antenna-Star.gr και AgrinioTimes.gr .

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ευχαριστημένος από την πορεία της αγοράς δεδομένου των συνθηκών ενώ εξήγησε τις παραμέτρους που προκάλεσαν την άνοδο της τιμής σε αρνιά και κατσίκια. Τέλος, δεν παρέλειψε να καλέσει τους καταναλωτές να προβούν άμεσα στις αγορές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις αγορές του Πάσχα έχει πάντοτε η προμήθεια των κρεάτων και ιδιαίτερα των αμνοεριφίων.

Σχετικά με την κίνηση στην αγορά κρεάτων ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει αρκετά νωρίς και ότι ο αριθμός τους είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός μέχρι στιγμής». Επιπλέον αναμένει την κορύφωση της αγοραστικής δραστηριότητας τις επόμενες ημέρες εκτιμώντας ότι η φετινή χρονιά θα είναι ίδια ή και λίγο καλύτερη από την περυσινή.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει τις πολλές δυσκολίες που προκάλεσε η απαγόρευση των μετακινήσεων το Πάσχα από τα μεγάλα αστικά κέντρα στην επαρχία ενώ η καθυστερημένη οριστικοποίηση των αποφάσεων προκάλεσε αναστάτωση στον προγραμματισμό των κρεοπωλών.

Αναφορικά με τις τιμές ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε την αύξηση των τιμών στην τάξη του 30%. Πιο συγκεκριμένα η τιμή του κιλού στο αρνί μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 11 ευρώ ενώ στο κατσίκι 11,5-12 ευρώ.

«Η άνοδος της τιμής οφείλεται στις αυξημένες εξαγωγές το προηγούμενο διάστημα λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Λιγότερη προσφορά, μεγαλύτερη ζήτηση, σημαίνει αύξηση τιμής» ήταν το σχόλιο του.

«Τυχόν μικρότερη τιμή θα πρέπει να προβληματίσει τον καταναλωτή» αναφερόμενος στην ποιότητα και την εντοπιότητα του κρέατος.

Παράλληλα τόνισε ότι γίνονται έλεγχοι στην αγορά και για την ποιότητα του κρέατος αλλά και για την τήρηση των μέτρων κατά της διάδοσης της πανδημίας.

Σε ότι έχει να κάνει με την επάρκεια ήταν μεν καθησυχαστικός καθώς υπάρχει απόθεμα στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας ωστόσο κάλεσε τους καταναλωτές να προβούν άμεσα στις αγορές τους, καθώς δεν είναι δυνατόν τα κρεοπωλεία να έχουν ετοιμοπαράδοτο προϊόν και ίσως βρεθούν προ εκπλήξεως

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι και φέτος πολλοί καταναλωτές στέλνουν σε συγγενείς στις μεγάλες πόλεις αμνοερίφια είτε ολόκληρα είτε σε κομμάτια μέσω του ΚΤΕΛ .

Καταληκτικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ευχαριστημένος με την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού και την πορεία της αγοράς τηρουμένων των αναλογιών και της δυσκολίας που υπάρχει λόγω του κορωνοϊού και ευελπιστεί σε ένα καλύτερο Πάσχα την επόμενη χρονιά απαλλαγμένο από τα «δεσμά» της πανδημίας.


Αίθουσα Σύνταξης

«Agrinio365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr