Β. Τσιτσέλη στον Antenna Star: «Θα συμβάλω δημιουργικά και αξιόπιστα στα καθήκοντά του» (Ηχητικό)

Οι αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Την προεδρία διεκδικούν ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Νικάκης, που θα επιδιώξει την επανεκλογή του, η Βασιλική Τσιτσέλη η οποία έχει διατελέσει Μέλος του Δ.Σ. κατά την περίοδο 2014-2017 και έχει τεθεί εκ νέου απέναντι στον Δημήτρη Νικάκη, και ο Γιάννης Μιμμής, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν γραμματέας και Μέλος σε 4 διαφορετικές Διοικήσεις του Συλλόγου.

  • Για τις θέσεις και προτάσεις της ως υποψήφια για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, μίλησε η Δικηγόρος κ. Βασιλική Τσιτσέλη στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

Η κ. Τσιτσέλη επανέλαβε τους λόγους που την ώθησαν στην απόφαση να διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου στις επερχόμενες εκλογές, όπως ακριβώς τις έχει γνωστοποιήσει με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της:

«Κύριες και κύριοι συνάδελφοι,

Όταν σκέφτεσαι να διεκδικήσεις, «πολλώ δε μάλλον», όταν αναλαμβάνεις μία δημόσια θέση κριτήριο πρέπει να αποτελεί μόνο η προσφορά σε αυτούς που καλείσαι να υπηρετήσεις. Τούτο προϋποθέτει συναίσθηση του καθήκοντος που αναλαμβάνεις υπό το πρίσμα της αγνότητας, της ανεξαρτησίας και της αμεροληψίας.

Η ίδια έχοντας διατελέσει για 3 έτη μέλος του ΔΣ του συλλόγου μας υπηρέτησα κυρίως το σύνολο των συναδέλφων μου, δυσαρεστώντας κάποιους από αυτούς, κάνοντας, όμως, το καθήκον μου, χωρίς βεβαίως να μετανιώνω διότι δυσάρεστος γίνεσαι, όταν προσπαθείς να αλλάξεις κάτι! 

Παραμέρισα και παραμέλησα αρκετές φορές το λειτούργημά μου προκειμένου να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις που είχα αναλάβει απέναντί σας. Πλήρως ενημερωμένη ιστοσελίδα, κάτι που στις μέρες μας είναι επιτακτική ανάγκη, ενημέρωσή σας με νέα ή άρθρα  που αφορούσαν την δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, με τις νέες διατάξεις ή τροποποιήσεις νόμων. Επιπλέον και με την αμέριστη συμπαράσταση όλων των μελών του ΔΣ εφάρμοσα το νόμο της νομικής βοήθειας με απόλυτα δίκαιη κατανομή των  υποθέσεων σε όλους τους δικηγόρους του καταλόγου. 

Στα συλλογικά όργανα του συλλόγου συμφώνησα με όσα πίστευα αλλά διαφώνησα και με όσα δεν πίστευα.

Πιστή, λοιπόν, στις παραπάνω αξίες θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι στις προσεχείς εκλογές του συλλόγου μας θα διεκδικήσω, ξανά, το αξίωμα-κι όχι τη θέση-της προέδρου. Και τούτο διότι πιστεύω ότι είναι δίκαιο, πλέον, ο σύλλογός μας όχι να γυρίσει σελίδα αλλά να ανοίξει την  πόρτα στη νεότερη γενιά των συναδέλφων με τη συνδρομή των παλαιότερων. 

Πίσω από την πόρτα αυτή προφανώς και πιστεύω ότι μπορεί να βρίσκεται –στην αιχμή του δόρατος-μία γυναίκα, η οποία δεν χρειάζεται να δικαιολογεί την παρουσία της σε μία τέτοια θέση, αλλά να είναι αυτονόητη το 2021!

Πίσω από την ίδια αυτή πόρτα προφανώς και πιστεύω ότι μπορεί να βρίσκεται μία ομάδα συναδέλφων, όπου στα καθήκοντα που θα κληθούν να αναλάβουν, οι μεγαλύτεροι να εμπνέουν κι όχι να υπνωτίζουν, να καθοδηγούν κι όχι να χειραγωγούν, να ακούν και όχι να διατάζουν, να εμπιστεύονται κι όχι να επισκιάζουν. 

Πίσω από την ίδια αυτή πόρτα προφανώς και θέλω να υπηρετήσουμε το σύλλογο άτομα με καθαρή ματιά, με άδολη σκέψη, με πρωτοβουλία και χωρίς προσωπικό συμφέρον.

Στις προσεχείς εκλογές θα ήθελα: 

  • Οι νέοι να ανοίξετε την πόρτα στους εαυτούς σας και οι μεγαλύτεροι στα παιδιά σας,
  • Οι γυναίκες στους εαυτούς σας και οι άνδρες στις κόρες και στις γυναίκες σας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω πλήρη συνείδηση της παραπάνω επιλογής μου και δε διστάζω να διεκδικήσω ξανά την ψήφο σας, γιατί το να διστάζει κανείς ισοδυναμεί με αποτυχία. Κι είναι σκληρό να αποτυγχάνεις, αλλά σκληρότερο είναι το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις.

Θα θέσω πάλι τον εαυτό μου στην κρίση σας ξέροντας ότι ο πρόεδρος αναδέχεται σημαντικά χρέη. Θα προσπαθήσω να συμβάλω δημιουργικά και αξιόπιστα στα καθήκοντά του, έχοντας συνείδηση της ελευθερίας μου και της σύστοιχης προσωπικής και κοινωνικής μου ευθύνης. Τηρώντας τους κανόνες όχι ως αναγκαιότητα, αλλά πρωταρχικά ως ηθικό καθήκον. Διακρίνοντας ανάμεσα στον αυτοσεβασμό και στην αλαζονεία αλλά και ανάμεσα στην κριτική και στην καχυποψία. 

Με την υποψηφιότητά μου αυτή, πιστέψτε με, δεν προσπαθώ να γίνω άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας. 

Με εκτίμηση

Βασιλική Αριστ. Τσιτσέλη»

Ακούστε τη συνέντευξη της Δικηγόρου κ. Βασιλικής Τσιτσέλη στον Antenna Star 103.5: