Βαρύ το κλίμα σε Λύκειο του Αγρινίου – Δεν έγιναν σήμερα μαθήματα

Ανάστατοι είναι οι γονείς και οι μαθητές Γενικού Λυκείου του Αγρινίου μετά τις ανώνυμες καταγγελίες που διακινήθηκαν χθες από μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κατηγορούν καθηγητή του συγκεκριμένου σχολείου  για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών. Μάλιστα οι καταγγελίες συνοδεύονται και από τη φωτογραφία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού. 

  • Σήμερα, σε αυτό το Λύκειο δεν έγινε μάθημα καθώς οι μαθητές προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση μετά από υπόδειξη της Διεύθυνσης του σχολείου στην οποία συζήτησαν το θέμα αυτών των ανώνυμων καταγγελιών.

Ακολούθησε και συνέλευση των καθηγητών.

Μάλιστα από τη συνέλευση των μαθητών σχηματίστηκε και επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί τέτοιου είδους καταγγελίες ή περιστατικά, ενώ επιχειρείται να χαμηλώσουν οι τόνοι έως ότου ερευνηθεί εάν είναι βάσιμες οι καταγγελίες.

Όλα ξεκίνησα χθες όταν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε η φωτογραφία του συγκεκριμένου καθηγητή, από ανώνυμα προφίλ, με σχόλια για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών.

Αργότερα, ο ίδιος ο καθηγητής με ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο προσωπικό του προφίλ έγραψε τα εξής: «Τις τελευταίες ώρες διακινείται μια ιστορία που με στοχοποιεί και με συκοφαντεί. Έχω ήδη υποβάλλει μηνύσεις στην αστυνομία για αυτούς που την ξεκίνησαν και για όσους την αναπαράγουν. Οι συκοφάντες θα πληρώσουν με βαρύ τίμημα».

Να σημειωθεί ότι κατά την πρωινή προσέλευση των μαθητών παρατηρήθηκε και η παρουσία αρκετών γονέων.