Ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με την πιο νόστιμη σπιτική βασιλόπιτα! Καλή χρονιά!
Για τη βασιλόπιτα κέικ θα χρειαστείτε
- 650gr. βούτυρο
- 580gr. κρυσταλλική ζάχαρη
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- 7 αυγά
- 120gr. γάλα
- 1gr. μαστίχα σε σκόνη
- 10gr. μαχλέπι σε σκόνη
- 900gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 15gr. baking powder
- Άχνη για πασπάλισμα
- 1 βανιλίνη σκόνη
Βασιλόπιτα Κέικ – Η συνταγή
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά, για περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη σε δόσεις σιγά σιγά, αφρατεύει το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το γάλα και το χυμό πορτοκάλι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα, το μαχλέπι και την βανίλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι σε 2 ή 3 δόσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν θέλει πολύ χτύπημα! Αν χρειαστεί το βγάζετε από το μίξερ και το ανακατεύετε με μία σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό 34 εκ και βάζουμε το μείγμα απ τον κάδο εκεί.
- Ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά έως 1 ώρα.
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο αν έχει ψηθεί.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί!!!
petros-syrigos.com
Σχετικά Άρθρα
«IQ 160»: Ο Σωκράτης έχει σκοτώσει έναν Προπονητή Πυγμαχίας και αυτοκτονεί
«Η Γη της Ελιάς»: Ο Ανδρέας αναβάλλει το προκαθορισμένο ραντεβού με τους Βρεττάκους
«Το Δίχτυ»: Καθηλωτικό το τρίτο επεισόδιο με θέμα την προσφυγιά και την υιοθεσία