Συστατικά
370 γρ. νερό
130 γρ. ηλιέλαιο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. κακάο
350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. ξίδι
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα
Για τη σύνθεση
200 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
τρούφα σοκολάτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, τη ζάχαρη, το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια φόρμα 28 εκ. με τρύπα στη μέση και βάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1- 1 ½ λεπτό στα 800 Watt.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να λιώσει τελείως.
Απλώνουμε πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
Νίκος Γκρίζης: Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου για ένα επεισόδιο στο «ROUK ZOUK»!
Eurojackpot: Εκατομμυριούχος μέσω της extra επιλογής από τη Ζαχάρω Ηλείας!
«MasterChef 2025»: Ο Αγρινιώτης και ο Πρεβεζάνος είχαν τα καλύτερα πιάτα!